Декември месец си отива доста топъл. Такава прогноза направи климатологът

...
Декември месец си отива доста топъл. Такава прогноза направи климатологът
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: До средата на януари ще е топло

Декември месец си отива много топъл. Такава прогноза направи климатологът проф. Георги Рачев пред БТВ в последния ден на 2021 година. 

Той уточни, че над 12 градуса е аномалията, което е много над естествените градуси за годината. В България сред 6 и 8 градуса ще са температурите в страната за Нова година, което ще се резервира до първите седем дни на новата година. На 1 януари 2022 година времето се планува да бъде 12 градуса. 
Проф. Георги Рачев: Очаква ни топло време най-малко до 2 януари
Очаква ни топло време. Миналата година беше втората най-топла зима, като във Варна нямаше къде да се хвърли топлийка от хора. Такава про...
Прочети повече
На Богоявление се чака едно сриване и намаляване на температурите от 12 на 5 градуса. Продължава да бъде топло съвсем доникъде на януари. До средата на януари месец не се вижда навлизане на полярен пресен леден въздух. На Йордановден и на Ивановден прогнозата не е доста ясна, само че ще има навлизане от на повече сняг в Северозападна България. Между 5 и 7 януари ще превали сняг. 

България ще бъде наранена от южен транспорт, който ще мине първо през Испания в идващите 5 дни. Важното е да не забравяме - проходите на страната, постоянно би трябвало да се кара по-внимателно, а снегът, който го има, ще си отиде просто, тъй като ще стане доста топло, изясни проф. Рачев.

Условията в планинските ни курорти са доста положителни, уточни климатологът, само че предизвести, че има заплаха от лавини в планините. Много деликатно отвън пистите и постоянно човек би трябвало да бъде с другарче изключително във високите елементи на планините, прикани проф. Георги Рачев. 

Още:  
Проф. Георги Рачев: Този октомври е най-валежният от 10 - 15 години насам
„ Октомври е може би най-валежният сходен месец за последните 10-15 години ”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се&rdqu...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР