Декември месец Джок Полфрийман беше пуснат предсрочно от затвора. Осъденият за

...
Декември месец Джок Полфрийман беше пуснат предсрочно от затвора.
Осъденият за
Коментари Харесай

Полфрийман: Готов съм да се върна в затвора


Декември месец Джок Полфрийман беше пуснат предварително от пандиза.

Осъденият за убийството на студента Андрей Монов австралиец даде извънредно изявление пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Аз не съм получил неодобрение от българското общество - даже в противен случай. Когато обикалям в София, хората ме питат "Ти ли си Джок Полфрийман ", аз давам отговор "Да, аз съм ". Човек не би трябвало да се опасява от това, което прави ", сподели той.

Почти всички таксиметрови водачи, които го возят в София, желали да се снимат с него.

"Майка ми пристигна тук ноември месец, други родственици от Европа също пристигнаха ", добави той.

Вече 3 месеца Полфрийман чака решението на Върховен касационен съд.

"Въпреки че би трябвало да има решение до 2 месеца - това отново се води като рекомендация, а не като обвързване. Това е казусът. Средното време за очакване за такова дело е сред 4 и 6 месеца. Но това е систематичен проблем, че хората би трябвало да чакат толкоз време. В България всичко може да се случи, нямам очакване за решението ", добави Полфрийман пред Христиана Стефанова.

И не скри, че е подготвен да се върне в пандиза. "Благодаря на Десислав Трайков " бяха първите думи на австралиеца, когато беше освободен.

"Благодарих му, тъй като без него моето предварително освобождение щеше да бъде незъвможно. Той ми оказа помощ толкоз доста. Дори в съда той е показал вестници със заглавия в моя отбрана ", сподели още Полфрийман.

Той си спомня момента, в който е ударен по главата с камък, а по-късно пада на земята. Когато се разсънва - полицията го арестува.

"Помня момента, в който си извадих ножа, само че не помня да съм го употребявал. Държах го над главата си - започнах да викам да спрат да бият циганина. Те го ритаха на земята, удряха му юмруци ", спомни си той.

Свидетели споделили, че част от групата го помислила за почитател на ЦСКА.

"Смятаха, че съм "чорбар ", тъй като имах алена звезда на якето ми, само че аз нямам нищо общо с футбола. И за какво търсят доклад единствено от мен, за какво не желаят и от другите 12? Все едно има отбрана и чадър над тях ", добави Джок Полфрийман.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР