Декември е най-изкусителният за сетивата месец, но е и най-тежкият

...
Декември е най-изкусителният за сетивата месец, но е и най-тежкият
Коментари Харесай

Как да не преяждаме по празниците

Декември е най-изкусителният за сетивата месец, само че е и най-тежкият за стомаха. Коледни бисквитки, пуйки, десерти и още куп кулинарни провокации като че ли ни чакат във всеки дом и на всяка маса.

А с цел да не се разочароваме, когато при започване на януари се качим на кантара, е нужно единствено да съблюдаваме ето тези четири златни правила.

Планиране

Щом сме наясно с менюто по-отрано, би трябвало единствено да се настроим за ястията, които са ни най-вкусни. Така елементарно ще откажем тези, които биха ни се усладили по-малко - в случай че знаем, че вуйна ще ни донесе от нейната баница, резервираме повече място за нея в стомаха. Това е и един от триковете да не похапваме сред главните хранения.

Малки порции

Размерът на чинията тези дни е от голямо значение. Колкото по-скромна е тя, толкоз по-малка е вероятността от преяждане.
 Снимка 511037

Здрав сън

Не си ли вземем минималната доза сън от пет часа, тялото стартира да създава по-малко от хормоните, които подсигуряват, че ще сме сити, откакто се нахраним.

Повече вода

Водата оказва помощ освен на метаболизма, само че и с цел да останем трезви. Номерът е да изпием две чаши от нея, преди да си кажем наздраве с останалите на масата. Така най-малко няма заплаха да минем границата, тъй като сме жадни.
 Водата, храненето, тренировките и по кое време водата може да ни навреди
Кога водата може да ни навреди

Едно мислено за водата

Повече калории

Един от най-вредните привички е да наблегнем на леките ястия денем, с цел да имаме сили за по-тежките вечерта.

По този метод равнището на кръвната захар пада и тялото ни стартира да крещи за колкото се може по-нездравословни разновидности. Формулата тук е: плодове, зеленчуци или ядки няколко часа преди празничната вечеря. Така и алкохолът ще ни хване по-малко, прецизират от Tips and Tricks.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР