Декември е месецът на коледните и новогодишните празници и същевременно

...
Декември е месецът на коледните и новогодишните празници и същевременно
Коментари Харесай

Как да преживеем стреса по празниците: 5 съвета

Декември е месецът на коледните и новогодишните празници и в същото време времето за привършване на изтичащата делова година и обрисуване на дилемите за началото на идната.

И също по този начин би трябвало по някакъв метод да се погрижите за дарове на околните си за прекарването на празниците. Понякога се оказва, че на самия празник към този момент няма сили и въодушевление. А това не е добър сюжет.

Експертите ни дават няколко елементарни съвета по какъв начин да преодолеем натоварването и напрежението в края на годината и многото празници.

Проста рецепта, която всички подценяват

За оправянето с подобен претрупан режим оказва помощ вярното обмисляне и сформиране на описи. Рецептата не е нова, само че съвсем всички я подценяват. Опитайте и ще видите резултата. Започнете да планирате незабавно откакто прочетете тази публикация.

Планирането е визия освен за крайния резултат, само че и на това, което стои зад него, изясняват специалистите. Например, на 30 декември ще отида в отмора за 6-7 дни. Остават три седмици, доста незавършена работа и подготовка за празнуване и пътешестване. Гледаме картината като цяло: освен какво да вършим преди празниците, само че и какво ще се случи със дилемите по време на празниците и през първата седмица след празниците. 5 месеца авансово.

Как да планираме? Съветът е да се създадат описи: работни задания, персонални файлове, нужни покупки. И дръжте всичко това на разположение, да вземем за пример на телефона. " Всеки бизнес или концепция може да пристигна всеки миг и би трябвало да ги запишете, преди да бъдат забравени. Ако не го напишете, няма да го извършите ", споделят експертите.

И даже в подтекста на периода е значимо да се сложи приоритет вярно: какво е решаващо да се направи преди крайния период и какво може да бъде отсрочено без огромни вреди. Това, което може да бъде отсрочено, неотложно се отсрочва в специфичен лист с отсрочени случаи, с цел да не се губи скъпо време и старания в този момент.

Помолете за подпомагане другите

Ако би трябвало да получите единодушие от някой (мениджър, клиент) за отсрочване на който и да е бизнес, не го забавяйте. Помолете за отсрочване на периода, незабавно щом разберете, че задачата може да бъде отсрочена, не я влачете до последния ден.

Първо, по този метод ще покажете предвидливост, а при вид " Да я прехвърлим задачата, тъй като все едно нямам време ", в противен случай, ще демонстрирате липса на организираност.

Второ, може да се окаже, че единствено на вас задачата не ви се коства сериозна, само че за шефовете или клиента тя да е супер значима и да не можете да я отложите. Ако осъзнаете това в последния миг, ще получите стрес и безсънна нощ за непредвидена работа.

Не се колебайте незабавно да потърсите помощ от управлението и сътрудниците, в случай че видите, че всичките ви декемврийски задания се оказват незабавни или са прекалено много. Със сигурност нещо от тях може да бъде преразпределено.

Предефинирайте " сакралността " на празника

Погледнете по-просто на обстановката. Не бива да приемате края на годината като заветен период, при който несъмнено би трябвало да се постави линия и да се регистрира постигнатото и пропуснатото през годината. Понякога традицията да не влизаме в Новата година със " остарели задължения " се приема прекомерно съществено - " умрете ", само че решете всички проблеми преди празничните салюти.

Запитайте се какъв е най-лошият сюжет, в случай че да нямате време да свършите всичко. В последна сметка, малко евентуално е да се сблъскате с банкрут или да ви заплашва " живот на улицата ". Краят на годината не е краят на света, приоритизирайте дилемите въз основа на работния развой: какво в действителност би трябвало да извършите наложително? И какво се пробвате да вмъкнете в графика, единствено и единствено да приключите преди заветната дата.

Ако вярно зададете целите, тогава даже в разгара на празничната блъсканица можете да намерите време за приятна отмора. Например, просто да се разхождате най-малко 40 минути по украсена улица и да прихванете празничното настроението, а не да изнервени до хвърчите по бизнес задания или извършване на покупки.

Оценете реалистично натоварването

Контролните описи няма да оказват помощ, в случай че в началото изградите невъзможни проекти. Типична декемврийска история е да съберете 20 такива задания, каквито нямате повече от 10 за естествен месец и се надявате на знамение, с цел да ги извършите.

Но в случай че някоя работа нормално ви лишава да вземем за пример 8-часов работен ден, по какъв начин ще се справите с нея за 4 часа? Ако съумеете за сметка на лишаването от нормалните почивки за чай и кафе или сърфиране в обществените мрежи, е добре. Но в случай че постоянно сте работили 8 часа, без да вдигате глава? Не поемайте спомагателни задания, с които явно не можете да се справите.

Освен това, периодите за осъществяване на някои задания могат рационално да бъдат изместени, защото в подобен интервал освен вие, а на всички са " пламнали главите ".

Ако към този момент сте на прага на прегряване

Усещате ли, че към този момент сте в лапите на напрежението от претоварване? Вземете почивен ден, да отмора по време на " пожара ". Повярвайте, това е потребно за работата, тъй като ще ви помогне да избегнете нервозен срив. Но в случай че стигне до него, тогава няма да се ограничите до един ексклузивен уикенд.

Психолозите са уверени, че е безусловно належащо да си дадете а къса отмора в паниката към коледните и новогодишните празници. И през този ден би трябвало в действителност да се отпуснете - би трябвало да наспите, да отидете в природата на разходка, да останете на тишина.

Или се занимавайте със спорт. Зависи какво ви зарежда с сила. Нищо не прочиства мозъка като тичане, плуване или просто вървене на чист въздух. И също по този начин не забравяйте, че вашето наличие и уравновесено прочувствено положение са по-важни за околните ви, в сравнение с размерът на подаръка.

Добро въодушевление! И не забравяйте да гледате за нови благоприятни условия, в случай че мислите за смяна на работа: постоянно хората напущат работните си места през декември, с цел да стартират нова кариера през януари. Така че в навечерието на Новата година може да се отвори свободното място за вашите фантазии. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР