Дехидратирана кожа, размазана спирала и устни, по-напукани от повърхността на

...
Дехидратирана кожа, размазана спирала и устни, по-напукани от повърхността на
Коментари Харесай

Задължителните продукти в козметичния несесер през зимата

Дехидратирана кожа, размазана серпантина и устни, по-напукани от повърхността на пустиня – позната ли ви е картинката?

Дори да смятате, че познавате задоволително добре кожата на лицето си и знаете от каква грижа и грим има потребност, през зимата нещата се трансформират радикално. Сухата кожа става още по-суха и нанасянето на макиаж единствено утежнява нещата. Смесената и мазната също се дехидратират със скоростта на светлината и желаните матиращи артикули и пудри не правят никаква работа.

Добрата вест е, че с верния грим в действителност можете да постигнете мечтаната смяна, без да тормозите ненужно лицето си. Ето какво поучават професионалните гримьори за избора на зимен грим, който да не изсушава в допълнение към този момент раздразнената кожа:

Винаги започвайте с хидратираща база

Каквато и да е кожата ви, матиращите и контролиращи омазняването декор дьо тени са безусловно табу, също като хибридните формули на тонираните овлажнители и BB кремовете. Макар да имат доста плюсове (и да икономисват време), те оферират доста дребна част от хидратацията, от която в действителност имате потребност. Използването им е все едно да вземате мултивитаминозна добавка, вместо самостоятелни витамини за другите проблеми, споделя Андрю Сотомейър, звезден гримьор от Ню Йорк. Никога не пропускайте стъпката на нанасяне на богат серум или крем,  преди да преминете към главния грим. Също по този начин ги нанасяйте вечер преди лягане, с цел да обогатите кожата през нощта.

 7b42c2c0a303f7e0a69e2cae954958b0

Използвайте нужните средства за нанасяне на макиаж

Може и да си мислите, че е най-добре да разчитате на пръстите си, само че нанасянето на база върху прекомерно суха, лющеща се кожа, прави постигането на равен финиш още по-трудно. “Когато използваме върховете на пръстите си, гримът полепва по несъвършенствата и ги акцентира още повече, ” споделя Сотомейър. Нанасяйте базата с леко влажна четка с неестествен косъм, действайки с къси, само че деликатни придвижвания или използвайте гъбичка, с която да блендирате и постигнете по този начин стремежи натурален финиш.

Преминете към водоустойчива серпантина

Този вид артикули може и да ви се коства подобаващ само за специфични събития или жаркото лято, само че ще ви влезе в приложимост и когато зимните условия са безмилостни. Вятър, мраз и сняг са честа причина спиралата да се размазва след единствено няколко минути, прекарани на открито. Внимавайте, тъй като водоустойчивите формули постоянно изсушават, по тази причина потърсете серпантина, която съдържа в себе си естествени масла, като жожоба да вземем за пример.

 a867016ccb42e3367b059d2e1e3dc338

Изберете кремообразните формули

Когато става дума за устни, бузи и скули, кремообразните артикули са най-подходящи. Заменете червилото с непрозрачен финиш с подхранващи балсами и течни червила, съдържащи масла. За скулите изберете кремообразен руж в топъл, прасковено-бежов цвят и бронзант в карамелено, с които ще контурирате чертите на лицето по внимателен метод. “В студеното време бузите поруменяват естествено, по тази причина розовите тонове не са за предпочитане, ” споделя гримьорът Кейти Джейн Хюс.

Нанасяйте пудрите спестовно

Досега към този момент би трябвало да знаете, че всевъзможен вид пудрени формули освен лишават от по този начин мечтаното естествено зарево на кожата, само че и изсушават в допълнение. Но в случай че въпреки всичко държите да нанесете подобен артикул, изключително в T-зоната, използвайте дребна пухкава четка. Тези за сенки са доста подобаващи, тъй като са задоволително дребни, с цел да разрешат да нанасяте точно в нужните зони – върха на носа, брадичката, клепачите.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР