Дефолт би причинило непоправими вреди на американската икономика и не

...
Дефолт би причинило непоправими вреди на американската икономика и не
Коментари Харесай

Йелън: Американската икономика е в риск от шътдауна

Дефолт би предизвикало непоправими вреди н а американската стопанска система и не би трябвало да се позволява. За това би трябвало да се вдигне таванът на дълга на Съединени американски щати. За това предизвести министърът на финансите Джанет Йелън, представена от " Ройтерс ".

Това изказване бе направено пред финансовата комисия на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес).

Йелън сподели, че към 18 октомври държавното управление ще остане без пари, в случай че Конгресът не увеличи лимита на федералния дълг.

По-рано долната камара одобри закона за покачване на тавана на федералния дълг до декември 2022г . Сега предлагането отива в Сената, където се чака съпротивата на републиканците.

Припомняме, че републиканците от Сената на Съединени американски щати блокираха в понеделник законопроекта за попречване прекъсването на работата държавното управление заради липса на финансиране.
 US Сенатът блокира законопроекта срещу шътдаун на държавното управление
US Сенатът блокира законопроекта срещу шътдаун на държавното управление

Крайният период за гласоподаване наближава

Законопроектът бе признат по-рано през месеца от Камарата на представителите (долната камара в конгреса). Още тогава стана ясно, че има различия сред партиите.

Предвидените ограничения са до 3 декември и допускат също по този начин прекъсване на лимита за заеми до края на 2022 година Конгресът има период до 30 септември, с цел да предотврати отчасти прекъсване на държавното управление с началото на новата финансова година на 1 октомври.

Все още не е ясно какво ще се случи и дали така наречен шътдаун няма да настъпи.

Припомняме, че до такава обстановка се стига съвсем всяка година.

В края на 2018 година държавното управление на Доналд Тръмп остана без пари за 35 дни поради невъзможността двете партии да се спогодят.
 US Сенатът гласоподава законопроекти против шътдаун
US Сенатът гласоподава законопроекти против шътдаун

Спазиха крайния период 20 декември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР