Дефицитът по текущата сметка, който е мерило за търговските и

...
Дефицитът по текущата сметка, който е мерило за търговските и
Коментари Харесай

Ръст на дефицита по текущата сметка на САЩ с 26% в края на 2017 година



Дефицитът по настоящата сметка, който е мерило за комерсиалните и финансовите потоци на Съединени американски щати и респективно за американския дълг към останалия свят, се разшири с цели 26% през последното тримесечие на миналата година, достигайки най-високо равнище от 2009-а година насам, разгласи в сряда Департаментът по търговия.

През трите месеца до края на декември, дефицитът по настоящата сметка на Съединени американски щати набъбна до 128,2 милиарда $ по отношение на отрицателен баланс в размер на 101,5 милиарда $ през третото тримесечие на 2017-а година, до момента в който осредните упования на финансовите пазари бяха за малко по-сдържано разширение на недостига до 125,0 милиарда $.

Като % от американската стопанска система, дефицитът по настоящата сметка набъбна до 2,6% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати по отношение на 2,1% през предходното тримесечие. Въпреки това покачване, дефицитът по настоящата сметка остава надалеч под неговия пик от 5,36, доближат през 2005-а година.

Трябва да се има поради, че настоящата сметка съставлява мерило за транзакциите с непознатите страни, в това число търговията със артикули и услуги, както и финансови вложения и други парични прехвърляния, като да вземем за пример паричните преводи.

Нарастването на недостига по настоящата сметка се дължи на по-голям негативен търговски баланс, както и на по-голям недостиг по публикацията Вторичен приход (която отразява преразпределението на доход) и при по-малък остатък в перото Първичен приход (което включва приход, обвързван с факторите на произвеждане като работна мощ, капитал и земя, налози върху производството и субсидии).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР