Дефицитът на 14 nm процесори на Intel през последните няколко

...
Дефицитът на 14 nm процесори на Intel през последните няколко
Коментари Харесай

Недостигът на 14 nm процесори на Intel ще създаде проблеми за производителите на лаптопи

Дефицитът на 14 nm процесори на Intel през последните няколко месеца провокира неодобрение измежду потребителите с лични компютри, които желаеха на ъпгрейднат своите устройства. Редица модели на десктоп процесорите Core от 8-мо потомство нарастнаха един и половина пъти, а първите осемядрени чипове за Intel LGA1151 платформата към момента ги няма в магазините.

За да обезпечи задоволително 14 nm чипове, Intel наскоро влага $1 милиард в разширението на своите индустриални мощности, само че резултатът от тях ще се усети чак през второто тримесечие на 2019 година. Към сегашен ден корпорацията дава приоритет на високопроизводителните и скъпи 14 nm Core и Xeon процесори, осигуряващи най-голям приход.



Но решението на Intel да даде приоритет на high-end процесорите, напълно скоро ще сътвори проблеми за нейните сътрудници Acer и ASUSTeK Computer. По-голямата част от приходите на тайванските производители се образува от продажбата на нескъпи преносими компютри, продажбите на които нарастват за коледните празници. Прогнозите са, че и двете компании няма да могат да доставят на пазара нужния брой устройства.

За да компенсира дефицита на процесори на Intel, ASUS има намерение да стартира да употребява чиповете на AMD. От друга страна, Acer към този момент не разяснява дефицита на CPU.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР