Дефицитът е 4,1 процента с COVID мерките и 2,5 процента

...
Дефицитът е 4,1 процента с COVID мерките и 2,5 процента
Коментари Харесай

Василев: Дефицитът в България е един от най-ниските в Европейския съюз

" Дефицитът е 4,1 % с Коронавирус ограниченията и 2,5 % без тях , тъкмо както беше утвърден от Народното събрание в края на януари. Това е дефицитът в България и той е един от най-ниските дефиците в Европейския съюз тази година ", съобщи от парламентарната естрада Асен Ваксилев по време на дебатите по поискания избор на съмнение на кабинета " Петков "

Той добави, че има напредък на вноса: " При 55% растеж на цените на горивата и три пъти растеж на цените на газа , няма по какъв начин да не нарастне вноса. Износът пораства много, даже в случай че махнем резултата на инфлацията, пораства с 20% във всички стокови групи ", безапелационен е Василев.

" Износът пораства и той не пораства поради вашата опорка, която казвате, че пораства поради износа на оръжие, а пораства във всички сфери на стопанската система ", добави Василев, обръщайки се към своите сътрудници.

По мотив изказванието за " заробващ дълг " , Василев отговори:

" Ние заварихме дълг от 31 милиарда и 218 млн. лева , все още той е 30 милиарда и 462 млн. лева . или той е понижен ", съобщи министърът на финансите. " България има третия най-нисък дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт в Европейския съюз ", безапелационен е министърът на финансите Асен Василев. 

" Това, което виждаме сега е дъг, който е невисок ", добави Василев. 

Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР