Дефицит в аптеките на противовирусни предпазни средства и маски за

...
Дефицит в аптеките на противовирусни предпазни средства и маски за
Коментари Харесай

Треска за маски: В много аптеки количествата са напълно изчерпани

Дефицит в аптеките на противовирусни защитни средства и маски за лице. Търсенето е скочило фрапантно, а производителите се задъхват да задоволят потребностите на популацията.

Снимка: bTV

В аптека компликации с доставките на медицински маски има от към месец. А от седмица количествата са изчерпани.

Снимка: bTV

" Има импорт в България, само че количествата са лимитирани, сякаш има преразпределение единствено към избрани аптеки ", счита Саад Алуани, магистър - фармацевт.

" Медицинска сестра съм и знам, че би трябвало да се употребяват ", споделя
Росица Попова, пациент.

Снимка: bTV

Аптеките у нас главно се зареждат с маски от Китай и от няколко европейски страни. Заради ковид обаче китайските производители мъчно задоволяват локалните потребности, по тази причина се задъхват и за тези на останалия свят. Дори стартира противоположния развой - от други страни да внасят в Китай.

Снимка: bTV
" Светът е изправен пред сериозен проблем на пазара на персоналните защитни средства. Търсенето е към 100 пъти по-голямо от естественото и цените са до 20 пъти по-високи ", сподели преди дни Тедрос Аданом Гебрейесус, общоприет шеф на Световната здравна организация.

В аптеките у нас цените на маските за еднократна приложимост най-често варират сред 10 и 40 стотинки за численост, според от характерностите им. Китайските са най-евтини и свършват първи.
До две години затвор за южнокорейски търговци, които не пускат в оборот маски за лице Глоба до 40 хиляди $ грози продавачите, които складират санитарните артикули, употребявани за битката с новия ковид
Без значение с каква маска ще се сдобиете – дали ще е розова с картинка на котки, или не – би трябвало да знаете, че животът й е до 3 часа, след което би трябвало да я промените с друга.

От Асоциацията на търговците на едро у нас обявиха за bTV, че не може да се приказва за сериозен проблем с доставките. В част от складовете - маски в действителност няма, само че в други - те са налични.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР