Дефицит от над 300 млн. лв. очакват от Министерството на

...
Дефицит от над 300 млн. лв. очакват от Министерството на
Коментари Харесай

Дефицит от 350 млн. лв. за месец май

Дефицит от над 300 млн. лева чакат от Министерството на финансите за месец май. Според изчисленията държавната хазна ще бъде обратно с 350 милиона лв.. Дефицитът е на месечна база, което значи, че през съответния интервал са събрани по-малко средства, в сравнение с са изразходвани.
От финансовото министерство чакат и през идващите няколко месеца хазната да е на минус на месечна база, което съставлява резултат от спада на икономическата интензивност поради Covid-19. Към края на април консолидираната фискална стратегия - т.е., освен държавния бюджет, само че и тези на публичното обезпечаване и здравната каса, е на плюс от 1,6 милиарда лв., написа Фрогнюз. Резултатът се образува от началото на годината до края на април.

През май се чака преизпълнението за пет месеца да се резервира, само че в случай че в действителност на месечна база продължава да се натрупа недостиг, това значи, че скоро ще се отрази и на общото положение на хазната. Очакванията са за понижени приходи от косвени налози. Също по този начин към този момент се усещат резултатите от облекченията за бизнеса да отсрочи заплащанията на корпоративния налог, пишат от БНР.

Към края на април във фискалния запас има 11 милиарда лв.. Средствата в него нарастват по отношение на март, само че през месеца беше стихотворец дълг на вътрешния пазар за общо 400 милиона лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР