Дефиницията за "гъвкаво работно време" е различна сред младите родители

Дефиницията за "гъвкаво работно време" е различна сред младите родители ...

Как тълкуват гъвкаво работно време“ бизнесът и младите родители.


Дефиницията за "гъвкаво работно време" е различна сред младите родители и бизнеса – за бизнеса то е изместване на началото на работния ден например, доколкото за младите родители е по-скоро работно време, ориентирано повече към резултати, отколкото към прекарани часове в офиса. Това обясни пред Bloomberg TV BulgariaМариела Станулова, основател на "Тук-там" (организация на българите с опит и образование в чужбина) и на инициативата "Академия за родители".Още по тематаСамо 2% от българите са работили на непълен работен ден през 2018 г.Всеки трети българин с непълно работно време иска да работи повече Гъвкавото работно време - все по-сериозен фактор на пазара на труда

Според нея основните качества, които работодателите търсят в служителите си, са свързани с адаптивността, умението за общуване, желанието за учене.

„Това, което повечето фирми правят за привличане на кадри, са гъвкавото работно време, възможност за работа от вкъщи, допълнително здравно осигуряване, карти за спорт“, изброи какви гъвкави форми предлагат предприемачите.

Според Станулова желанието за учене се засилва все повече при младите майки, като много от тях много често започват да учат езици и дори започват нов бизнес.

“Компаниите вече имат готовност да помислят за начините, по които да направят работното място по-подходящо за младите родители”, отбеляза Даниела Данаилова-Шербел, член на управителния съвет на "Тук-там", маркетинг и ПР в организацията. Тя съветва работодателите да обърнат повече внимание и на служителите, които отглеждат децата си сами.

Какво предстои на поредния "Кариерен кошер 2019", който ще се проведе на 4 септември в София, вижте повече във видео материала. гледано: 35   Още видеоРейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг 50 гласа

Източник: investor.bg