Deep Knowledge Group е консорциум от търговски и нестопански организации,

...
Deep Knowledge Group е консорциум от търговски и нестопански организации,
Коментари Харесай

Изследване: България е една от най-слабо подготвените държави в Европа по защита от COVID-19

 Deep Knowledge Group е консорциум от търговски и нестопански организации, които съдействат в изработката на разнообразни по тип проучвания - от научни проучвания до вложения, предприемачество, аналитика, медии и други филантропия и други

Едно от най-пресните им изследвания е по отношение на ковид и оправянето на страните по света с него. 

Данните от това проучване се събират от публично налични източници, в това число Световната здравна организация, Университета Джонс Хопкинс, CDC, Worldometers и други. Всеки параметър получава съответен коефициент на тежест или значителност и се употребява като вход в аналитични уравнения на Deep Knowledge Group. 

Една от класациите на  Deep Knowledge Group е за най-безопасни страни в Европа. Тя е разграничена на три под ранглисти - страни, които са най-безопасни, такива, които са приблизително застрашени, и такива, които са  с най-слаба отбрана от ковид. България попада точно в нея. Германия пък е най-слабо застрашената страна в Европа.

В класацията за най-безопасни страни в света отпред е Израел, следвана от Германия и Южна Корея. От нашите съседи - Гърция са 30-и, а Турция - 36-и.

България въпреки всичко не попада и в класацията за най-застрашени страни в света. Няма ни в ТОП 20. Най-опасно е към момента в Италия, Испания и Англия.

Методологията по правене на рейтингите на DKG, чиито ранглисти разгласяват международни медийни колоси като " Der Spiegel " и  " Forbes ", е доста комплицирана и обгръща практически всички аспекти. Изследват се:

- резултатност на карантината (мащабност, последователност, нарушавания на карантината, икономическа поддръжка за карантинираните, свиването на икономическите и търговски връзки, рестрикции за пътувания);

- наблюдаване и разкриване (обхват на диагностичните способи, необятно тестване на популацията спрямо болничното тестване, резултатност на тестването (време за излизане на резултата), диагностика и прогнозиране, държавно следена технология за мониторинг, надеждност и бистрота на данните); 

- успеваемост на държавното ръководство (наблюдаващи системи и ръководство при бедствия, равнище на сигурност и отбрана, равнище на държавните технологии, бърза готовност по спешност)

- подготвеност за незабавно лекуване (брой на обдишващите апарати, брой на болничните кревати, брой на медицинските чиновници, напредничавост на равнището на опазването на здравето, инфраструктура за бързо произвеждане на екипировка, готовност на нови запаси в здравеопазването).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР