Дебютният роман на Валентина Мизийска е дълбоко емоционална история за

...
Дебютният роман на Валентина Мизийска е дълбоко емоционална история за
Коментари Харесай

Да дадеш Трети шанс

Дебютният разказ на Валентина Мизийска е надълбоко прочувствена история за любовта, фамилията и за пътя към себе си.
Точно за Осми март излиза дълго чаканият дебютен разказ на едно от най-новите имена в българската литература – Валентина Мизийска. „ Трети късмет “, издаван от „ Ентусиаст “, е наситена с страсти история за дълбокия самоанализ на една жена по време на фамилна рецесия, за преосмислянето на доверието в най-близкия човек и за дългия път към себе си, който би трябвало да бъде извървян.
 Излязоха Съкровения-та на Дамян П. Дамянов Излязоха " Съкровения " -та на Дамян П. Дамянов
В навечерието на празника на любовта „ Ентусиаст “ преиздава стихосбирката с най-емблематичните произведения на обичания български...
Името на Валентина Мизийска е познато на читателите от уеб страницата bgstoryteller.co, в който към този момент три години тя дава препоръки за креативно писане, предлага изявленията с български и задгранични създатели, рекомендации за нови заглавия и фрагменти от книги.
„ Нито мога да спра да мисля, нито да престана да се вълнувам. Мога единствено да впрегна силата в креативен развой и да се надявам, че ще се получи мощен текст “, споделя тя за вълнуващия си първи разказ, въодушевен от персоналната ѝ история.
С „ Трети късмет “ Валентина насочва значимо обръщение към десетки двойки, които срещат тествания във взаимоотношенията си. Книгата потвърждава, че не всеки път прекратяването на връзката е вярното решение. Истинската мощ се крие в това да се опиташ да излекуваш проблемите, да превъзмогнеш гордостта си и все пак да съхраниш достолепието си.
„ Трети късмет “ ни среща с трийсет и седем годишната Ани, която има всичко: тя е щастливо омъжена, отдадена майка на две чудесни деца и е издирван експерт с динамична специалност. Затова когато със брачна половинка ѝ, прочут публицист, изпадат в обстановка на продължителна финансова рецесия, тя не се съмнява нито за момент, че нещата ще се подредят. Все отново животът я е дарил с най-важното: сплотено семейство, което може да се оправи с всичко, стига да е цяло.
 Нов хитов трилър от създателя на „ Пациент 488 “ Нов хитов трилър от създателя на „ Пациент 488 “
Изолиран архипелаг в северната част на Норвегия. Там, на ръба на канара, е намерено голото тяло на явно измъчвана до гибел жена. Рани...
Любовта е едно от най-могъщите усеща на света – неудържимо, неустойчиво, непредвидимо, способно да пропука и най-силното ядро. Докато вниманието на Ани е отдадено на комплициран и ангажиращ план, фамилията ѝ лека-полека се разрушава. Разпадът му я сварва неподготвена, невярваща, засегната. Защото една уязвимост ражда секрети, а тайните се крият зад неистини.
Колко граници могат да бъдат прекрачени и какъв брой неточности – да бъдат простени? Дълъг ли е пътят към доверието и даваме ли късмет на себе си, когато даваме следващ късмет другиму? Понякога напълно малко ни е нужно, с цел да осъзнаем, че това, което мислим, че имаме, е и това, което ни пречи да продължим напред и да реализираме най-хубавата версия на себе си.
Валя обожава математиката и литературата. От дребна чете доста и непрекъснато провокира себе си с ексцентрични задания. Завършва Природо-математическата гимназия в Бургас, специализира стопанска система в София и в продължение на 15 години работи в рекламния бизнес, където възнамерява и провежда промоции, управлява екипи и ръководи финанси, написа рекламни текстове и сюжети за клипове и събития. Била е основен редактор на корпоративното списание на Toyota, където също по този начин е и създател на няколко начин на живот рубрики. Има изявления в списанията Grazia и Casaviva. В началото на 2017 година основава уеб страницата bgstoryteller.co, където приготвя публикации със препоръки за креативно писане, предлага книги и прави изявленията с български и задгранични създатели за майсторството в занаята.
Валя цени прецизността в дълбокия сюжет, многопластовите облици и истинските структури в литературата и киното, само че най-вече обича да има с кого да ги проучва. „ Неуморно анализиращ разум и сърце, цялостно с страсти “ – по този начин я характеризират приятелите ѝ.
 Дванайсет коледни дни с героите на Роалд Дал Дванайсет коледни дни с героите на Роалд Дал
С бляскаво-сладки предписания за празнично угощение, с хитри закачки, с невероятни коледни интензивности и духовити смешки, които ще разсмеят д...
Валя е щастливо омъжена и има три дъщери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР