Дебютиралият през миналия октомври X-Class concept даде ясно да се

...
Дебютиралият през миналия октомври X-Class concept даде ясно да се
Коментари Харесай

Mercedes-Benz X-Class е най-луксозният сред луксозните пикапи

Дебютиралият през предишния октомври X-Class concept даде ясно да се разбере, че Mercedes-Benz скоро ще покаже и сериен вид за една ниша на пазара, в която в никакъв случай не е участвал съществено.

Интересното е, че под красивата външната на Mercedes се крие механиката на Nissan Navara и бъдещият Renault Alaskan. Пикапът ще се създава като част от джойнт вънчера мужду Nissan и Mercedes, само че последният дава обещание, че техният пикап ще предлага доста по-добри качества от всеобщите му събратя. Въпросът е: какъв брой по-добри са те, че да оправдаят и доста по-високата цена?

Иначе екстериорът, колкото и атрактивен да е за този сегмент, не е неочакван за почитателите на марката, защото начело той наподобява в огромна степен на GLS. Разграничаването може да се получи против спомагателни пари, защото компанията предлага много благоприятни условия за персонализация, присъщи за пикапите.

X-Class е дълъг 5,34 метра и е необятен 1,92 м, а междуосието му е цели 3,15 м. Максималната му товароносимост е 1042 кг, а пътният луфт е 202 мм. X-Class има и сериозен ъгъл на офанзива от 20,4 градуса, което е много над Chevy Colorado да вземем за пример (17,6 градуса).

При лансирането си X-Class ще се предлага с три мотора. Дизелов мотор, задвижващ модификациите X220d или X250d, ще генерира надлежно 163 и 190 к.с. Бензиновият мотор ще е със 165 к.с. И за двата мотора ще се оферират 6-степенна механична или 7-степенна автоматизирана трансмисии.

По-мощната версия (258 к.с. и 550 Нм) X350d ще е налична през средата на 2018 година Тази трансформация, когато бъде показана, ще се трансформира в „ водач в сегмента”, като ще предлага пет режима на задвижване: Comfort, Eco, Sport, Manual и Off-road.

В интериора, предстоящо, са пренесени доста от детайлите, присъщи за гамата на Mercedes, само че на очи незабавно се набиват двете двойки централни вентилационни отвори под общоприети 5,4-инчов (или опционен 8,4-инчов) екран. Кожената тапицерия е екстра.

Базовият X-Class ще бъде оборудван с 4MATIC със заключващ се заден диференциал и мудни предавки. Към средата на идната година се чака въвеждането на нова система за задвижване на четирите колела за по-мощните модификации, с цел да се подсигурява още по-добра проходимост отвън пътя.

Цената на новия Мercedes-Benz X-Class в Германия ще стартира от 37 294 евро с Данък добавена стойност. Пикапът ще се продава също в Южна Африка и Австралия от началото на 2018 година, както и в Аржентина и Бразилия от началото на 2019 година, само че за момента няма проекти да се предлага в Съединени американски щати.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Най-замърсяващият фактор за околната среда е… детето

Най-продаваните автомобилни марки по страни в света

Vilner издигна Mercedes G 55 AMG на равнището на Maybach
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР