Дебютът на третото поколение на бюджетната двойка Logan/Sandero се състоя

...
Дебютът на третото поколение на бюджетната двойка Logan/Sandero се състоя
Коментари Харесай

Урок по икономия на гориво или как новата Dacia Sandero успя да засенчи меките хибриди

Дебютът на третото потомство на бюджетната двойка Logan/Sandero се състоя през септември предходната година, предизвиквайки доста жив публичен интерес. И това не е изненадващо. За първи път в историята компактните седан и хечбек получиха в действителност съвременна модулна платформа CMF-B и престанаха да наподобяват " съзнателно нещастни ". Но за всичко това към този момент сме ви разказвали в подробните ни ревюта и от представянето на модела, и от първите динамични проби.

Сега ще ви разкажем за един тест в безусловно действителни условия, изработен от сътрудниците ни от motor1, които изпитват колата по обичайния за тях маршрут Рим - Форли. Главен участник е хечбек Sandero с еднолитров турбо трицилиндров мотор и шестстепенна механична трансмисия. След 360-километровото трасе резултатът е впечатляващ. Новото Sandero изразходва 4.15 л/100 км (24.1 км/л), с което си достижение посрами доста от хибридите, тествани по същия маршрут.

Когато става въпрос за малко над четири литра на 100 километра, не са нужни индикатори за оценка на успеваемостта - резултатът е впечатляващ самичък по себе си. Все отново ще се обърнем към резултатите от минали проби и ще разгледаме актуалната картина. Освен, че е по-икономична от директните си съперници, оборудвани единствено с ДВГ, Sandero съумява да задмине по изгодност и така наречен меки хибриди. Fiat Panda 1.0 Hybrid Sport (4.20 л/100 км) и Lancia Ypsilon 1.0 Hybrid (4.25 л/100 км), както и Suzuki Ignis 4W 4WD Hybrid 4.40 л/100 км.

И въпреки всичко, не бързайте да поставяте Sandero на върха на планината: измежду директните съперници на бензин има няколко „ момчета “, които са по-икономични. Компресорното Renault Clio TCe 100 (съответно 100 к.с.) и атмосферният Opel Corsa 1.2 (75 к.с.) по сходен маршрут съумяват да излязат с едни гърди напред - 3.70 л/100 км и 3.95 л/100 км, надлежно. " Бронзът " отива при Ford Fiesta 1.0 EcoBoost с пет порти, която реализира 4.00 л/100 км. И чак тогава се подрежда Sandero, само че пък, като погледнем цената му...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР