Дебютът на компанията Big Hit Entertainment ще направи нейните членовете

...
Дебютът на компанията Big Hit Entertainment ще направи нейните членовете
Коментари Харесай

Членовете на корейска музикална банда станаха мултимилионери след IPO

Дебютът на компанията Big Hit Entertainment ще направи нейните членовете мултимилионери. Цената на компанията съвсем се удвои след първичното обществено предложение. Big Hit е мениджърската организация зад корейската група BTS, написа BBC.

Дебютът на компанията е най-големият от три години насам за южнокорейския Kospi. Акциите на Big Hit се отвориха на 235 $, което даде на компанията оценка от 8,38 милиарда $. Изненадващо е, че триумфът идва на фона на новините, че членовете на известната група скоро ще би трябвало да постъпят на военната работа. По закон всички трудоспособни мъже в Корея на възраст сред 18 и 28 години би трябвало да служат в армията на страната в продължение на 20 месеца.

BTS е генерирала 88-процентен дял от приходите на Big Hit през 2020 година. Продажбите на албумите са много високи, а билетите за концертите им се разпродават за минути.Освен това имат партньорства за реклами за разнообразни артикули - от коли до козметика.

BTS издаде напълно неотдавна първия си шлагер, който отиде преди всичко в класацията на US Billboard.Едва 20 песни, които не са на британски език, са попадали в топ 10 на Billboard за 60-годишната история на класацията, а три от тях са на групата.

Песента им Dynamite се трансформира в първото видео, събрало над 100 милиона гледания за ден в YouTube.

Други огромни IPO-та в Корея през тази година включват Kakao Games от септември и на SK Biopharmaceuticals през юли.

Въпреки че BTS е основна за триумфа на Big Hit, тя е и измежду главните опасности за компанията, точно поради опасенията, че ще би трябвало да постъпват на наложителна военна работа. В страната има проектозакон, съгласно който артистите, които имат " огромен принос " към културата, могат да отсрочат присъединението си към армията до 30-годишна възраст, което би предоставило известно време на членовете на групата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР