Дебютантките от Мароко победиха с 1:0 Република Корея в мач

...
Дебютантките от Мароко победиха с 1:0 Република Корея в мач
Коментари Харесай

Мароко с историческа първа победа на световното първенство по футбол за жени

Дебютантките от Мароко победиха с 1:0 Република Корея в мач от група “H ” на Световното по футбол за дами в Австралия и Нова Зеландия. Единственото попадение за историческата първа победа за африканките означи Ибтисам Жраиди още в 6-ата минута. Срещата ще се запомни и заради още една причина - мароканката Нуалия Бензина се трансформира в първия състезател, който игра на терена с хиджаб, като възбраната за носене на характерната кърпа бе вдигната през 2014 година.

Мароко заема трета позиция в класирането с актив от 3 пункта, а Република Корея е на последно място с без извоювани точки.

В другата среща от групата Колумбия реализира неочакван триумф на Германия с 2:1. По този метод представителките на Южна Америка станаха водач с 6 точки, а германките са втори с 3. Звездата на Колумбия Линда Кайседо откри резултата в 52-ата минута. 18-годишната нападателка на Реал мадрид получи пас от Карабали и не сгреши. Александра Поп изравни в 89-ата минута от дузпа, само че драмата бе цялостна когато в последната минута на добавеното време от 7 минути Мануела Ванегас осъществя надвит гол за Колумбия.



Норвегия стигна до безапелационен триумф с 6:0 над Филипините в последния мач за двата отбора от група „ A “. Хеттрик за скандинавките означи Софи Хауг, а по един гол прибавиха Каролине Хансен, Алисия Баркър-автогол и Гуро Райтен. По този метод норвежките се класираха за 1/8-финалите, откакто изпревариха по голова разлика домакините от Нова Зеландия, които приключиха 0:0 против спечелилия в групата Швейцария.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР