Дебютантката на Ролан Гарос Денислава Глушкова спечели първия си мач

...
Дебютантката на Ролан Гарос Денислава Глушкова спечели първия си мач
Коментари Харесай

Тийнейджърка от София взе дебютна победа на "Ролан Гарос"

Дебютантката на " Ролан Гарос " Денислава Глушкова завоюва първия си мач в схемата при девойките до 18 година и се класира за 1/16-финалите в Откритото състезание на Франция. В I кръг 18-годишната тийнейджърка от София отстрани Шарлът Кемпенерс-Поч с 5:7, 6:3 и отричане на австралийката поради контузия.

В първата част състезателката на столичния клуб " Дема " имаше преднина от 5:2, само че загуби идващите пет гейма подред. При 5:4 Денислава пропусна три сетбола на личен сервис. Във II сет пък тя беше тази, която реализира поврат - от 2:3 със серия от четири гейма на своя сметка.

След 2:16 ч. игра на корт №10 в Париж 17-годишната Кемпенерс-Поч заяви на съдията, че не може да продължи дуела. Във II кръг Глушкова чака победителката от срещата сред швейцарката Селин Неф (16 г.) и германката Ела Зайдел (17 г.).

Българката ще играе и в конкуренцията на двойки при подрастващите във френската столица. Днес тя и партньорката ѝ Саяка Ишии (Яп) ще излязат в I кръг против Лусиана Мояно (Арж) и Лусиана Перес Аларкон (Перу).

За Денислава Глушкова това е второ присъединяване в шампионат от Големия шлем. През януари тя реализира две победи на сингъл и стигна до 1/8-финал при девойките на Australian Open в Мелбърн.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР