Дебитът на язовир Студена към момента - литрите в секунда,

...
Дебитът на язовир Студена към момента - литрите в секунда,
Коментари Харесай

Караниколов не се страхува от предсрочни избори, а от по-тежка криза в Перник

" Дебитът на язовир " Студена " все още - литрите в секунда, които влизат, са по-малко от разхода . На терен сме и се опитваме да създадем разбор от извори каква вода можем да осигурим на Перник за естествени условия ". Това разгласи пред БНР министърът на стопанската система Емил Караниколов, който преди дни беше командирован в Перник, с цел да ръководи рецесията с водата.

По думите на министъра в последните дни са се свършили доста неща, " тъй като има добра съгласуваност сред Общината и страната ".

Министърът акцентира, че не се опасява от предварителни избори, а от по-тежка обстановка в Перник. Караниколов е безапелационен, че работата им е да овладеят обстановката, тъй като по думите му водата, която обезпечават, изтича, преди да влезе в Перник и по самата инфраструктура в града.
 Водата в Перник няма да нараства, твърди Караниколов
Водата в Перник няма да нараства, твърди Караниколов

По думите му режимът ще бъде унифициран във всички квартали

Има заплаха рецесията да се задълбочи, това щеше да стане, в случай че страната не беше влезнала по ремонтите на ВиК-то. За страдание нещата в Перник са изпуснати. Трябва да подхващаме дейности, в това число от през днешния ден започваме сондажи по река Струма при положение на по-тежка обстановка да може да осигуряваме вода от реката , изясни Караниколов.

Той посочи още, че вода ще бъде обезпечена , само че в случай че не се вземат незабавни ограничения за ремонт на ВиК-то и вярното ръководство на това сдружение, нещата ще се задълбочат.

Очакват се и резултатите от пробите на водосбора от пещерните извори.

" Има към 80 литра в секунда, което ще компенсира загубата от 100 литра, които имаме все още. Имаме още три плана по извори. Имаме ясна стратегия - ремонт на клон 2, и сега се копае за тръбите, имаме ангажимент за Пречиствателната станция. Предполагам, че към 20 дни ще са ни нужни " , добави Караниколов.
 Нено Димов дефинира Българска социалистическа партия като най-големият неуспех във водния бранш
Нено Димов дефинира Българска социалистическа партия като най-големият неуспех във водния бранш

С подправени вести политика не се прави, а Нинова не е готова

Припомняме, че през вчерашния ден министър Караниколов съобщи, че водата в Перник няма да нараства.

Лидерът на АБВ Румен Петков пък изиска министърът на околната среда Нено Димов да бъде изхвърлен от кабинета поради рецесията в Перник.

На 28 декември, при визитата си в Стара Загора министър председателят съобщи, че в Перник нищо не е пипано от 52-ра година. По думите му нямало по-млада тръба от него.

Той акцентира още, че ще са нужни 20 млн. лева инвестиция в подмяната на водопреносната мрежа.
 Борисов видя февруарски сюжет за водните рецесии
Борисов видя февруарски сюжет за водните рецесии

Борисов е наредил да се ревизира приватизацията на ТЕЦ-а

На 27 декември стана ясно, че удължават с месец бедственото състояние в Перник. Главният прокурор Иван Гешев пък разпореди спецнадзор над следствието на водната рецесия в Перник.

Преди това министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че в града царува цялостен безпорядък и на всички места има течове . По негови думи сега се правели безумни неща, с цел да се позволи казусът.

Бедствено състояние на територията на Перник бе оповестено на 21 декември, откакто воден режим бе разгласен в цяла Пернишка област на 18 ноември.
 Язовир
Язовир " Студена " е пред мъртъв размер

Има два пъти по-малко вода от формалните данни, разгласи Караниколов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР