Дебитът на р. Марица в Турция е спаднал до едва

...
Дебитът на р. Марица в Турция е спаднал до едва
Коментари Харесай

Пресъхването на Марица оголи подпорите на историческия мост в Турция

Дебитът на р. Марица в Турция е понижен до едвам 48 куб.м/ч. на фона на засушаването вследствие на летните горещини, надвишаващи сезонните правила, оповестиха турски медии.

Пресъхването на Марица оголи подпорите на историческия мост и разкри дъното на реката, която в този момент може да бъде прекосявана даже пешком, показва " Хюриет дейли нюз ". Според изданието става въпрос за невиждан спад в дебита на реката.

" Никога до момента не съм виждал Марица в това положение. В предишното хората преплуваха реката, а в този момент я прекосяват пеш ", споделя Сечкин Зехир, който управлява бизнес на брега на реката.

Кемал Кълъч, притежател на ресторант в региона, открои неотложността на напъните за запазване на водите в цялата страна.

" Ако бъдем малко по-чувствителни и виновни към потреблението на вода в Турция, това ще бъде от огромна изгода за бъдещите генерации ", уточни той. 

Кълъч отбелязва, че даже посетителите на региона са били сюрпризирани от невижданата до момента панорама на оголеното речно корито и подпори на историческия мост, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР