Дебелец. Празникът на град Дебелец, който се провежда ежегодно в

...
Дебелец. Празникът на град Дебелец, който се провежда ежегодно в
Коментари Харесай

Община Велико Търново: Дебелец отбеляза празника си с впечатляваща програма

Дебелец. Празникът на град Дебелец, който се организира годишно при започване на август, събра стотици поданици и посетители на площада в градчето. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. По този мотив в града се срещнаха родственици от близо и надалеч. Чуваше се задгранична тирада. И тази година Дебелец провежда впечатляваща програма-множество разнородни занимания за дребни и огромни. Семеен състезателен празник, рибарски шампионат, хоротеки навън.
Кулминацията на честването бе в събота - 5 август. Програма с доста въодушевление, букет от пъстри страсти, за всяка възраст и всеки усет. Домакините зарадваха публиката с осъществявания на млади гении от АРТ Център Бест Сингърс, Хорова групировка „ Мъдрост “ при Клуба на пенсионера в град Дебелец и Центъра за работа с деца и младежи в градчето. На сцената звучаха незабравими естрадни шлагери и български национални песни. Извиха се дълги и кръшни хора, на които се хвана мало и огромно.
Голямата изненада на вечерта бе огненото шоу на Дуо BarbroniTe. Младите актьори, завладели сърцата на дребни и огромни у нас и отвън граница, гостуваха на Дебелец. Те впечатлиха феновете и със своето модерно цирково шоу. Вечерта завърши с празнични илюминации и дискотека навън.
На празника участваха зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, общински съветници. Поздравителни адреси бяха получени от народните представители от ПГ на ГЕРБ и „ Българска социалистическа партия за България “ в 44-то Народно събрание на Р България.
Кметът на града Снежана Първанова поздрави своите съграждани и гостите във връзка празника. По думите й, денят е мотив да изявим най-хубавото от себе си и отворим сърцата си за позитивното, което ще ни сплоти и направи по-силни. „ Вярвам, че с достолепие и мъдрост ще пазим традициите и дружно, освен на празник, само че и с ежедневните си каузи, ще градим престижа на града, като го превърнем в най-хубавото място за нашите деца “, сподели Първанова.
Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Петър.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР