Дебелец. 20 години навърши Дневният център за деца с увреждания,

...
Дебелец. 20 години навърши Дневният център за деца с увреждания,
Коментари Харесай

Велико Търново: 20 години навърши Дневният център за деца с увреждания в Дебелец

Дебелец. 20 години навърши Дневният център за деца с увреждания, който действа към детския Дом за медико-социални грижи в Дебелец, навършил 65 години. Тържеството в прилежащото на Велико Търново градче събра доста посетители, а малчуганите ги зарадваха с детски песнички, стихчета и танци. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Кметът Даниел Панов поздрави директората на обществената институция доктор Анелия Георгиева и целия екип за постигнатите резултати, за всеотдайността и високия професионализъм, с която работят в името на децата в потребност.
„ Д-р Георгиева е посветила 40 години от живота си за одобряване на дома в Дебелец, а дневният център е изместен там точно по нейно предложение “, акцентира Панов. „ В Дебелец виждаме образец на работещ модел на партньорства сред бизнес, институции и неправителствени организации в името на децата. Това потвърждава, че хуманността, поддръжката за хората в потребност, солидарността не са забравени като полезности и точно те ни сплотяват. Този модел е формула за триумф, която може да бъде приложена в цяла България “, сподели още Даниел Панов.
Плакет на Министерството на здравеопазването връчи негов представител на доктор Анелия Георгиева. Тя благодари за поддръжката, която Дневният център и домът в Дебелец получават от институции, локална власт, неправителствен бранш, благодетели и родители.
Сред гостите на тържеството бяха също ръководителят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, шефът на Регионалната здравна ревизия Евгения Недева, шефът на регионалната болница доктор Стефан Филев, кметът на Дебелец Снежана Първанова, шефът на общинската дирекция за обществени действия и опазване на здравето Росица Димитрова и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР