Дебеланко прикова вниманието в социалните мрежи.Видът му напомня на балон

...
Дебеланко прикова вниманието в социалните мрежи.Видът му напомня на балон
Коментари Харесай

Това ли е новата най-дебела котка в света?

Дебеланко прикова вниманието в обществените мрежи.

Видът му припомня на балон с крайници.

Той се усеща изтощен даже да стои седнал, а се помръдва единствено при положение, че види нещо, което би трябвало да погълне.

Авторите на клипа не показват тъкмо какъв брой кг е любимецът им.

Коментарите издават хем интереса на феновете на домашни любимци, само че и угриженост.

Немалко котки, гледани в домашни условия, доближават наднормени килограми.

Абсолютният връх, записан и в Гинес, е на котката Хими от Австралия, която била дълга цялостен метър и тежала съвсем 22 кг.

Това свръхтегло става причина за гибелта ѝ, причинявайки прекъсване на дишането.

Прекалено огромното тегло обаче крие заплаха за дебеланковците. Елвис от Германия също е бил най-дебелата котка в света, чието тегло е внушително, напомни Актуално. Достигнал е съвсем 18 кг, страдал от голям брой болести, породени от наднорменото тегло и довели до гибелта му, като диабет и мускулна недоразвитост.

Запознайте се с и Мяу – 18-килограмова гигантска котка, живяла до 2012 година, която също има своето справедливо място в класацията ни  за най-дебелата котка в света. След гибелта на Мяу купата най-дебелата котка в света със своите 15 кг гордо носи рижав приветлив и мирен 9-годишен котарак, кръстен Спондж Боб.

Тъй като сходно тегло е неестествено за котките и води до редица здравословни проблеми, мъркащият дебеланко е бил подложен на диета за намаляване със специфични храни и понижени порции, както и заставен да извършва комплекс извършения всеки ден. 

Друга котка, родена в Америка, наречена Спрънкълс, също сходно на Спондж Боб е достигнала сериозното тегло от 15 кг, което удивило и нейния ветеринар. Шампион измежду дебелите котки в Дания е Тул, чието тегло от 19 кг не му разрешава интензивност и той прекарвал времето си, лежешком.

Мързелът е лакомията били повода за свръх тежестта на този котарак и той да бъде най-дебелата котка в света. Усмивка буди името на друга котка, която също е била най-дебелата котка в света. Кръстена била Кюфте поради своите килограми – цели 17, които не ѝ разрешавали да се движи, без да се задъхва и без да стопира, с цел да почива, на всеки метър.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР