Дебатите във Великобритания по излизането ѝ от Европейския съюз са

...
Дебатите във Великобритания по излизането ѝ от Европейския съюз са
Коментари Харесай

Юнкер: Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания

Дебатите във Англия по излизането ѝ от Европейския съюз са към момента доста надалеч от действителността, сподели през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на обществен конгрес в немския град Фрайбург, съобщи Ройтерс.

"Понякога имам усещането, че британците мислят, че ние напущаме Англия, а в действителност е тъкмо противоположното ", сподели Юнкер, разсмивайки публиката от няколко хиляди души. Той добави, че английското общество в никакъв случай не е било вярно осведомено за следствията от напускането на Европейски Съюз.

"Във Англия по този начин и не се състоя действителна акция по референдума в смисъл на осведомителна акция ", уточни той, когато бе запитан за опцията на втори референдум на Острова за участието в Европейски Съюз.

Британците, в това число и някои министри в държавното управление, едвам в този момент схващат какъв брой доста въпроси пораждат по отношение на това. Ако договарянията (по въздушния транспорт), да вземем за пример, се провалят, английски самолети няма повече да могат да кацат на континента. Хората не знаеха това, а евентуално трябваше да им се каже. Юнкер добави, че Брекзит към този момент е "въпрос на предишното " и че желае да се занимава с бъдещето на Европейски Съюз, състоящ се от 27 страни.

"Ние сме в разгара на сложните договаряния за Брекзит и аз съм напълно за намиране на добър метод да сътрудничим с британците като другари. Трябва да запазим положителния звук ", акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР