Дебатите във Великобритания по излизането й от Европейския съюз са

...
Дебатите във Великобритания по излизането й от Европейския съюз са
Коментари Харесай

Юнкер: Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания

Дебатите във Англия по излизането й от Европейския съюз са към момента доста надалеч от действителността, сподели през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на обществен конгрес в немския град Фрайбург, съобщи Ройтерс.

" Понякога имам усещането, че британците мислят, че ние напущаме Англия, а в действителност е тъкмо противоположното ", сподели Юнкер, разсмивайки публиката от няколко хиляди души. А след това добави, че английското общество в никакъв случай не е било вярно осведомено за следствията от напускането на Европейски Съюз.

" Във Англия по този начин и не се състоя действителна акция по референдума в смисъл на осведомителна акция, - уточни той, когато бе запитан за опцията на втори референдум на Острова за участието в Европейски Съюз. - Британците, в това число и някои министри в държавното управление, едвам в този момент схващат какъв брой доста въпроси пораждат по отношение на това. "

" Ако договарянията (по въздушния транспорт), да вземем за пример, се провалят, английски самолети няма повече да могат да кацат на континента. Хората не знаеха това, а евентуално трябваше да им се каже ", продължи той.

Юнкер добави, че Брекзит към този момент е " въпрос на предишното " и че желае да се занимава с бъдещето на Европейски Съюз, състоящ се от 27 страни. " Ние сме в разгара на сложните договаряния за Брекзит и аз съм напълно за намиране на добър метод да сътрудничим с британците като другари. Трябва да запазим положителния звук ", акцентира той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР