Дебатите в парламента по внесения от левицата вот на недоверие

...
Дебатите в парламента по внесения от левицата вот на недоверие
Коментари Харесай

В петък депутатите ще дебатират по вота на недоверие

Дебатите в Народното събрание по импортирания от левицата избор на съмнение за неуспех в политиката в региона на околната среда и водите ще се състоят в петък. Това планува първата точка от дневния ред на Народното събрание за последния пленарен ден от седмицата.

Освен дебата по вота в петък е очакван постоянен парламентарен надзор.

Вотът на съмнение беше импортиран от Българска социалистическа партия в деловодството на Народното събрание в понеделник. Конкретните обвинявания са свързани с водната рецесия в Перник, мръсния въздух и импортирания незаконно отпадък от Италия. А претекстовете за обвиняванията са 40 страници.

От Българска социалистическа партия разискаха в Народното събрание претекстовете с извънпарламентарните политически сили АБВ и "Движение 21 ".

До момента в Народното събрание левицата получи поддръжката само на Движение за права и свободи. Депутатите от "Воля " желаеха време за размисъл, а самостоятелните депутати от "Атака " не почетоха поканата за диалози със социалистите.

Засега гласовете против държавното управление са общо 104. Без "Воля " и самостоятелните депутати вотът няма да бъде сполучлив.

След като вотът бъде импортиран, разискванията по плана за решение би трябвало да стартират не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предлагането, а гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията. За да мине вотът на съмнение обаче, за него би трябвало да са дали своят вот повече от половината от всички народни представители.

При отменяне на предлагането ново предложение не може да бъде направено в идващите 6 месеца.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР