„Дебатите по Избирателния кодекс бяха проведени по един касапски начин

...
„Дебатите по Избирателния кодекс бяха проведени по един касапски начин
Коментари Харесай

Обсъжданията по Изборния кодекс се проведоха касапски

„ Дебатите по Избирателния кодекс бяха извършени по един касапски метод – 16 часа парламентарен спор. Освен борбата за преференциите левицата има още няколко неща, които слагаме на дневен ред, тъй като съгласно нас са значими.
За да се подсигури почтеност на вота - машинното гласоподаване, гласуването в комисиите да се прави с болшинство 2/3, а не с нормално, и опцията за касационна тъжба до ВАС”. Това разяснява националният представител от Българска социалистическа партия Александър Симов пред Нова телевизия.
Сподели с твоите другари
Що се отнася до въпроса, че сега Българска социалистическа партия са отвън Народното събрание, Симов разяснява: „ Ние сме отвън Народното събрание, с цел да спасим българския парламентаризъм, който беше подложен на чудовищна подигравка. Сега отвън Народното събрание имаме опция да приказваме с жителите и ще търсим за контакт всевъзможни цивилен организации и политически организации, които желаят да приказват с нас по тази тематика.
„ Гарантирам единствено едно, ние в Българска социалистическа партия го знаем по най-трудни, най-тежкия, най-автентичния метод – не участваме в политически сделки. Правим това, което считаме за вярно. Относно възможна коалиция на Българска социалистическа партия с АБВ, Симов съобщи, че това е несериозно.
" Да се коалираш със самия себе си, това е като утопичен другар. При това АБВ сполучливо се е свело до трима или четирима души”, сподели той.
Според него към този миг въпросът с кого ще се коалира Българска социалистическа партия след евроизборите не е значим. „ За Българска социалистическа партия най-важните въпроси са два – да се показа добре на изборите и да направи по този начин, че изборите да бъдат почтени - да се проведат по ясни и демократични правила”, съобщи още депутатът от Българска социалистическа партия.
" Въпросът с кого ще ръководи Българска социалистическа партия можем да го сложим след предварителни парламентарни избори, когато забележим резултатите. Дотогава за мен е значимо Българска социалистическа партия да е изразител на ползите на гражданите”, разяснява още Симов.
Той акцентира, че гласуването в Народното събрание демонстрира изрично, че ГЕРБ и Движение за права и свободи " играят в тандем ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР