Дебатът за ползите от пиене на прясно мляко продължава и

...
Дебатът за ползите от пиене на прясно мляко продължава и
Коментари Харесай

Защо трябва да избягваме пълномасленото мляко

Дебатът за изгодите от пиянство на прясно мляко продължава и досега еднопосочен отговор липсва.

Някои са на мнение, че лактозата е нездравословна за тялото, до момента в който други се кълнат, че млякото е ключ към здраво здраве и здрави кости.

Въпреки че и двете страни могат да извадят съществени причини, с цел да защитят позицията си, неотдавна попаднахме на изследване, което заема трета позиция. Тя е обвързана с резултата на маслеността на млякото върху стареенето на клетките.

То е дело на екип от университет в Юта, Съединени американски щати, а резултатите от него сочат, че с всеки % масленост на прясното мляко пораства и скоростта, с която клетките ни остаряват.
 Снимка 461988

В проучването са взели присъединяване над 5000 души, които постоянно употребяват мляко с друга масленост.

Учените са забелязали " стряскащи разлики " в краищата на хромозомите, които се смятат като лакмус за коефициента на стареене на клетките.
 Прясното мляко - да пием или не
Прясното мляко - да пием или не

Как въздейства на здравето на костите

Всеки % масленост води до доста по-къси краища, сочат резултатите, като при консумиращите високомаслено мляко тази разлика се равнява на към 4.5 години биологично стареене.
 Снимка 461987

Съветът на учените е да заобикаляме мляко с масленост от над един % и да залагаме на обезмаслени млека, в случай че нямаме предпочитание да прекратяваме приема си на мляко напълно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР