Дебатът за мястото на прокуратурата цели нейното унищожаване, така както

...
Дебатът за мястото на прокуратурата цели нейното унищожаване, така както
Коментари Харесай

Гешев: Унищожават прокуратурата, както Костов унищожи следствието

Дебатът за мястото на прокуратурата цели нейното заличаване, по този начин както беше унищожено следствието по времето на Иван Костов. Това сподели новият основен прокурор Иван Гешев пред Българска национална телевизия.

Това беше неговото второ изявление откакто в сряда встъпи в служба и даде първото си изявление пред интернет портала " ПИК ".

Иван Гешев разяснява почналия спор за промени в конституцията и отбрани тезата си, че мястото на прокуратурата е в правосъдната власт.

" Към момента не съм чул рационални, съответни хрумвания, юридически аргументирани хрумвания, които да бъдат обсъждани. Т.е. ние почваме един спор, с цел да установим какъв е предмета на дебата. Така че аз не съм наясно какъв е предметът на този спор, все още. Ако е за място на прокуратурата, тази тематика се повдига от дълги години. Тя е решена с едно конституционно решение. Този проблем може да бъде решен единствено с Велико Народно заседание ", сподели Иван Гешев.

" Моето персонално мнение, а съм сигурен и за цялата прокуратура е, че ще бъде срещу това прокуратурата да бъде отвън правосъдната власт. И ще обясня за какво. Защото тогава ще отиде към изпълнителната власт и завършваме с въпроса за независимостта на всеки един прокурор. И няма да ме питате - по какъв начин ще устоите на политически напън. Този политически напън ще бъде всекидневие ", уточни основният прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР