Дебатът за бюджета на ЕС след Брекзита доведе до напрежение

...
Дебатът за бюджета на ЕС след Брекзита доведе до напрежение
Коментари Харесай

Австрийският канцлер и вицеканцлерът се сблъскаха заради бюджета на ЕС след Брекзита

Дебатът за бюджета на Европейски Съюз след Брекзита докара до напрежение в австрийското съдружно държавно управление, съобщи ДПА.

Канцлерът Себастиан Курц, чиято консервативна Австрийска национална партия завоюва изборите през септември и предишния месец образува съдружно държавно управление с партия "Зелените ", заплаши да наложи несъгласие на дълготрайния бюджет на Европейски Съюз, в случай че не бъдат понижени плануваните вноски от страните членки.

Вицеканцлерът Вернер Коглер дефинира през вчерашния ден тази опасност като "прекомерна и неевропейска ". Той добави в изявление за в. "Пресе ", че опасността с несъгласие евентуално е форма на популизъм, а не тактичност за договаряния.

Канцлерите на Германия и Австрия оспориха бюджетната рамка на Европейски Съюз за 2021-2027 година

Европейската комисия желае страните членки да внасят в бюджета по 1,11 на 100 от своя Брутният вътрешен продукт, само че фискално консервативни страни като Германия, Холандия и Австрия желаят най-много 1 на 100.

Изтеглянето на Англия от Европейски Съюз значи, че блокът губи една от страните, които имаха забележителен принос за бюджета на общността и е изправен пред вероятността за понижаване на общия бюджет в миг, когато пробва да се оправи с значими проблеми като миграцията и климатичните промени, отбелязва ДПА. Лидерите на Европейски Съюз ще се срещнат на 20 февруари, с цел да се опитат да изработят нов бюджет за интервала 2021 - 2027 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР