Дебатът тръгна от предложението на Обединени патриоти за личния фалит.

...
Дебатът тръгна от предложението на Обединени патриоти за личния фалит.
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Законът за личния фалит остава за следващия политиески сезон

Дебатът потегли от предлагането на " Обединени патриоти " за персоналния банкрут. След полемика на Коалиционния съвет, на която ГЕРБ одобриха главното – решение за „ безконечния дебитор “, към този момент имаме законодателно предложение за 10-годишната отминалост. Това не е подробен закон, само че доста значим инструмент за отминалост против главно колекторските компании. Това изясни пред Българска национална телевизия Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация.
" 21 век сме дълговото иго е анулирано много от дълго време и не може съзнателен длъжник – доста е значимо да има добра история. И в един миг в случай че не можеш да си плащаш добре, този дълг ще тегне след това върху наследниците ти. Не може. След 10-тата година всеки може да каже - няма да платя. Така е и с държавните вземания. Взел си каквото си могъл, не можеш да вземеш децата на индивида, казано по национален жанр. ", разяснява той.
Не сме се отказали от Закона за персоналния банкрут. Имахме работна среща с ГЕРБ и Емил Радев, те набелязаха промени, които ние не сме засегнали и ще го създадем. Сега ще подкрепим 10-годишната отминалост, само че при започване на идващия политически сезон ще внесем цялостния закон и до края на политическия сезон би трябвало да го приключим, изясни Веселинов.
За страдание, ние каквото сме се разбрали държим на него. Доброволните отряди не престават диалозите. Има мнение, че те ще бъдат негативна оценка за работата на Министерство на вътрешните работи. Което в никакъв случай не е било цел на предложенията, в противен случай – желаеме те да са в помощ – жители, с престиж и честни по места да са стожер на законността. Очевидно ние убеждаваме ГЕРБ. Силно се надявам да сме завършили с кардиналното увещание на ГЕРБ още на политическото съглашение за обединението. Дефиницията в него е доброволни отряди за еди какво си и една от хипотезите е за защита на публичния ред. Всичко стана след този сполучлив театър на Движение за права и свободи в зала, сподели той.
ГЕРБ желае ли да ръководи с вас Това е доста значим въпрос. След 10-годишната отминалост виждам, че желае, уповавам се и за други да е по този начин, разяснява Веселинов.
За НСО – Вътрешна македонска революционна организация имаме изрично мнение, че НСО в този си тип не би трябвало да съществува. За нас е неуместно този излишък от Управление безопасност и охрана (Пето управление н да е в този тип. Всичко, което може да прави НСО го прави и полицията. В целия свят НСО е част от полицията. В случая терзанията на президента е че жандармерията ще дублира отговорности на НСО. Ами нашата позиция е, че точно жандармерията би трябвало да прави тези неща, изясни той.
Очевидно има сериозен удар върху престижа на НСО, имаме упрекнат за ликвидиране и поръчки техен член. Имаше случая със сестрите на перваза на Народното събрание. За мен е по-важно да разберем къде би трябвало да е тази конструкция, не би трябвало да е независима съгласно нас.
НСО дължи и доста сериозен отговор за фотосите за премиера . Но ние сме срещу компроматните битки, това води в последна сметка до ерозия на обществото, счита Веселинов.
Има ли фактори, които желаят провокират тези компромати? Предполагам, че не един фактори, множеството от тях са отвън политическата сцена. Не един бизнес бяха ударени. Богати хора има в арестите, други са зад граници. Има доста фактори с запаси, които са за събаряне на това ръководство и желаят да си върнат позициите. Тази власт постоянно е била под офанзива – било от съпротива, била от други.
Трудно ми е да вляза във всички пластове на удари и контраудари, само че във всеки случай неговият консултант е тежък удар по престижа на Румен Радев. Според мен би трябвало да си ревизира съветника и да вземе ограничения. Мога да знам дали взема страна в тази ситуация, в случай че знам всички доказателства. Хубаво е да има обвинителен акт, който да изясни обвинителната теза, разяснява Веселинов.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР