Дебатът по първия вот на недоверие към кабинета Борисов“ 3

...
Дебатът по първия вот на недоверие към кабинета Борисов“ 3
Коментари Харесай

Циркове в парламента! Депутатите се вкараха в жестоки скандали

Дебатът по първия избор на съмнение към кабинета „ Борисов “ 3 продължи 5 часа. Вотът бе импортиран от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, а мотивът за него бе невъзможността на държавното управление да се оправи с битката с корупцията. След представянето на претекстовете по вота от страна на Българска социалистическа партия министърът на правораздаването Цецка Цачева ги нападна и дефинира изказванието, че държавното управление не може и не желае да противодейства на корупцията, като надълбоко погрешно, написа " Фокус " в преглед за днешния парещ ден в Народното събрание. Разискванията по вота на съмнение се организираха в отсъствието на министър-председателя Бойко Борисов, което бе и причина за неодобрение от страна на опозицията. От Българска социалистическа партия определяха неведнъж премиера като страхливец и даже желаеха преустановяване на дебатите до неговото идване в Народното събрание, само че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева отхвърли да го направи и заяви, че го попречват интернационалните задължения.

В своето изявление водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че оглушителното неявяване на Борисов е признание за виновност за корупцията. „ Днес държавното управление на Бойко Борисов ще отхвърли, че е корумпирано и ще загуби. Не математически и не от Българска социалистическа партия, а от вас, уважаеми български жители, тъй като няма човек, който да не знае, че корупцията е превзема всичко. Разбира се, корупцията не е от през вчерашния ден, не е от през днешния ден, само че това държавно управление на Бойко Борисов я трансформира в държавна политика, а говоренето против нея – в опасност за националната сигурност “, съобщи Нинова.

В края на своето изявление Корнелия Нинова се обърна към всички българи и ги прикани да не се предават. Тя даде обещание, че който краде от тях, ще лежи в пандиза и че рано или късно България ще стане естествена страна.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов дефинира равнището на дебата по вота на съмнение като ниско и регистрира, че когато Българска социалистическа партия ръководи, контрабандата е с най-високи равнища. Той насочи рецензия към Корнелия Нинова, че е желала да отнеме опцията да имаме законодателство, което да бори корупцията.

Колегата му Десислава Атанасова от ГЕРБ се изрече, че вотът на съмнение е загуба на парламентарно време и е израз на политическа беззащитност. От ГЕРБ също по този начин обърнаха внимание, че генезисът на паралелната страна е от 1989 година, а ГЕРБ е на политическия терен от 2009 година От ПГ на „ Обединени патриоти “ обявиха, че ще гласоподават „ срещу “ вота на съмнение и че ще поддържат държавното управление. Според тях претекстовете по вота са слаби и България не е случила на съпротива в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Различно бе мнението на Движение за права и свободи, които оповестиха, че ще поддържат вота на съмнение към държавното управление. Според тях обаче кабинетът няма да падне поради вота, само че той е жертван поради самия си произход.

От ПГ на „ Воля “ показаха, че ще гласоподават „ срещу “ вота на съмнение и приканиха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да ги последват.

Дебат се заформи сред представителя на Българска социалистическа партия Елена Йончева и депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Йончева уточни, че превръщането на България в корумпирано притежание на ГЕРБ и на Бойко Борисов и в територия без хоризонт за българите, няма да мине и даде образец с Хасково. От своя страна Делян Добрев съобщи, че месеци наред Елена Йончева " хвърля кьорфишеци " към него. Според него при Българска социалистическа партия крадецът вика: " Дръжте крадеца ". Тъй като Елена Йончева даде образци за корупция в санирането и оградата по границата, по време на дебатите се изрекоха министърът на районното развиване Николай Нанков и вицепремиерът Валери Симеонов.

Министър Николай Нанков разяснява, че e тотална митологема изказванието за концентрацията на публични поръчки и на компании в даден регионален град. Той сподели, че звучи обидно да се твърди, че са корумпирани кметове, над 100 хиляди служащи, строители, проектанти, консултанти, надзорници по програмата. " Дайте да докараме консултанти и кметове от чужбина и да се реши казусът, който съществува във вашите глави “, обърна се министър Николай Нанков към Българска социалистическа партия.

Валери Симеонов от своя страна съобщи, че рецензиите към оградата по границата не са вследствие на журналистически следствия, а на агитация. Той дефинира вота на съмнение като презрян и детски акт. Разискванията по вота на съмнение излязоха отвън надзор откакто вицепремиерът Валери Симеонов дефинира водача на Българска социалистическа партия Корелия Нинова като политическата Анита Мейзер и се обърна към Движение за права и свободи с думите, че никой няма като техния опит в корупцията.

Зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов разяснява, че качествата на водачите на Българска социалистическа партия ще ги преценяват гласоподавателите, а партията на Валери Симеонов мъчно би могла да се открие с микроскоп. От своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова акцентира, че против Елена Йончева няма формирано досъдебно произвеждане по сигнал на Валери Симеонов, а против него прокуратурата е образувала две, поради оградата по границата с Турция.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи дефинира Валери Симеонов като неразбирателство и го укори, че приказва с наставнически звук на Движение за права и свободи, която е партия със заслуги за мира и демокрацията в България. В последна сметка гласуването по вота на съмнение към държавното управление бе отсрочено за 25 януари, четвъртък, когато то ще бъде първа точка от дневния ред депутатите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР