Дебат за София по бТВ. Водещият Хекимян внимава да не

...
Дебат за София по бТВ. Водещият Хекимян внимава да не
Коментари Харесай

Нещо не е наред с дебатите за София, всички пазят Фандъкова като рохко яйце

Дебат за София по бТВ. Водещият Хекимян внимава да не стане като в „ Референдум “ по Българска национална телевизия, тъй като Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация май единствено за това бе отишъл. Другите бяха примерни и много припряни.
Всички дават обещание готини неща. Край на презастрояването. Чист въздух. Редовен и удобен превоз. Че и безвъзмезден. Никакви тапи. Контрол на ремонтите, но непоколебим. Прозрачност на публичните поръчки. Борба с корупцията. Нови детски градини и ясли. Дори околовръстното щели да завършат… някой ден…

Яки предизборни дъвки.

Никой от претендентите, но ни-кой не попита Фандъкова: А, бе, жено, 12 години твоята партия управлява София, 10 от тях ти си кмет. Защо не направи нищо от това, което в този момент обещаваш? Единствен младият Борис Бонев от „ Спаси София “ я попита, по кое време ще извърши обещанията си от 2011 година? Фандъкова измърмори нещо, от което стана ясно, че е доста мъчно да ръководиш огромна община.

Като ти е мъчно – отивай си у дома и давай частни уроци по съветски език.

И друга безочливост, която Фандъкова пробутва от години: хвали се с неща, които са нейно обвързване и работа. На всичкото от горната страна не се оправя, а ние плащаме хубави заплати на нея и екипа й. Гробарят и той си прави работата, само че не се хвали, че е изкопал гроб два на един метър, нали?

В тази връзка Фандъкова да се хвали по-умерено с метрото, щото се излага. Метрото в Лондон е издигната през 1863 година, а влаковете са минали под река Темза две години преди Априлското въстание... Те какво да кажат?

Дори в Пхенян, столицата на Северна Корея, метрото е намерено през 1973 година Гледаме им номера на фанелката, дето се вика…

Или за ремонтите… В Белград годишно се ремонтират три пъти повече улици в сравнение с в София. Сръбската столица е колкото нашата.

Да не приказваме за качеството. Нма и 400 км до такава степен, да се качи в лимузината и водачът да я закара да види.

София е измежду 14-те зони с най-силно нечист въздух в Европа, сочат данните на Дирекция " Околна среда " на Европейската комисия (ЕК) за 2018 година Това не се трансформира от години. Според организацията Health and Environment Alliance (HEAL) - Брюксел, в София децата дишат замърсен въздух даже в класните стаи.

А щом стане дума за корупция Фандъкова подскача като ужилена: Дайте документи и доказателства, - вика. Това в действителност е безсрамно, тъй като нито жителите, нито съперниците й имат достъп до съответната документи. И въпреки всичко не е загадка по какъв начин компании, близки до Пеевски завоюваха строителството на Северната дъга, макар, че на търгът бе извоюван от италиански консорциум. Фандъкова що се прави на ударена. Както и за още три-четири компании, абонирани за скъпите поправки в столицата. Намирането на доказателства е работа на прокуратурата, ДАНС, Министерство на вътрешните работи и други институции. Те обаче се ръководят от хора, свързани и подвластни от ГЕРБ. Което си е „ политически “ чадър над Фандъкова и общината.

Натрапва се и подличката ловкост в дебатите и представянето на кандидат-кметовете за столицата, на Фандъкова да й дават думата постоянно последна. По този метод тя отхвърляше всичко казано и потвърдено от конкуренцията.

Трябва ръководството да се смени. Трябва също да се извършат инспекции и проверки, а резултатите да се разгласят обществено. Това е най-големият боязън освен на Фандъкова, само че и на цялата й партия.

Време е столичани да оправдаят страховете им.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР