Дебат за бъдещето на Европейския съюз месеци преди изборите за

...
Дебат за бъдещето на Европейския съюз месеци преди изборите за
Коментари Харесай

Джузепе Конте: Европа е на кръстопът и от решенията ще зависи бъдещето на ЕС

Дебат за бъдещето на Европейския съюз месеци преди изборите за нов Европейски парламент. В Страсбург италианският министър председател Джузепе Конте предизвести, че измежду най-големите опасности за Европа са разделянето по миграционния въпрос и популизмът. Конте приказва пред депутатите в разгара на дипломатическия скандал сред Рим и Париж.


От напрежението сред Италия и Франция не печели никой, и двете страни в спора ще платят висока цена. Така евродепутати разясниха напрежението през последните дни сред Рим и Париж. Италианският министър председател Джузепе Конте пропусна тази тематика в дългото си изявление в пленарната зала в Страсбург. Той обаче беше предизвикан, само че беше сбит в отговор на депутатски въпроси.

Италианският министър председател застана пред евродепутатите откакто френският дипломат в Рим беше отзован, защото стана ясно, че италиански вицепремиер се е срещал с водачи на френските " жълти жилетки ". Конте разяснява тематиката сбито.
Джузепе Конте, министър председател на Италия: Между Италия и Франция има дългогодишна и мощна връзка. От един проблем не може всичко това да бъде сложено под въпрос.
Джузепе Конте подчертава върху провокациите на Европейски Съюз - едно от тях миграцията. Според него, би трябвало да се намерения за идната финансова рамка и за повече средства за защита на границите. Той изиска и основаването на единна европейска защита. Италианският министър председател сподели още, че са нужни радикални дейности против популизма. Джузепе Конте разяснява още, че Европа е на кръстопът и от значимите решения ще зависи бъдещето на съюза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР