Дебат да се превръща в популистки , вместо дебат за

...
Дебат да се превръща в популистки , вместо дебат за
Коментари Харесай

Извънредно! Горанов и Каракачанов отговориха на президента ВИДЕО

Дебат да се трансформира в популистки, вместо спор за нацията е недопустим. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов на ексклузивен брифинг пред централата на ГЕРБ, оповестява Нова телевизия.

„ Не съм склонен с аргумента, че няма спор. Още преди да стана министър на защитата, т.е. от края на април 2017 година тече дебатът. Това е тематика, която неведнъж се е разглеждала. Не виждам какво ново може да се каже в този спор. Няма безусловно никакви скрити отговорности.



Няма спомагателни контракти и съглашения, които да бъдат подписвани до приемането на самолетите. В 19 страници сме описали всички проблеми, които са зародили. Описано е и, че няма спомагателни разходи”, сподели министърът на защитата на Красимир Каракачанов.

"Институциите би трябвало да приказват между тях, а не през медиите”, беше безапелационен той.

„ Проследихме позицията на президента. Мотивите са легални, само че нелегитимни “, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на позицията на президента Румен Радев, по отношение на покупката на изтребителите F-16.

„ Мотивите, че липсва спор, са погрешни. Не мога да укори нито българската, нито американската страна. Твърди се, че има скрити сделки сред двете държавни управления на страните. Няма такива “, сподели още Горанов. Той изясни, че в договорката е обществено притежание от две години.

Финансовият министър също по този начин попита президента дали ще върне закона за промени в бюджета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР