Дебат да се превръща в популистки, вместо дебат за нацията,

...
Дебат да се превръща в популистки, вместо дебат за нацията,
Коментари Харесай

Горанов: Радев превръща дебата за F-16 в популизъм

Дебат да се трансформира в популистки, вместо спор за нацията, е недопустимо, съобщи изрично министърът на финансите Владислав Горанов на ексклузивен брифинг пред централата на ГЕРБ във връзка обръщението на президента Румен Радев към нацията, в което той подлага на критика ръководещите за договорката.

В брифинга участваха още вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов и ръководителят на парламентарната комисия по защита ген. Константин Попов.

„ Не съм склонен с аргумента, че няма спор. Още преди да стана министър на защитата, т.е. от края на април 2017 година тече дебатът. Това е тематика, която неведнъж се е разглеждала. Не виждам какво ново може да се каже в този спор. Няма безусловно никакви скрити отговорности. Няма спомагателни контракти и съглашения, които да бъдат подписвани до приемането на самолетите. В 19 страници, изпратени до президента, сме описали всички проблеми, които са зародили. Описано е и, че няма спомагателни разноски ”, сподели министърът на защитата на Красимир Каракачанов. " Институциите би трябвало да говорят  между тях, а не през медиите ”, ясно съобщи той.

„ Основно изискване по разпоредбите за интернационалните продажби е да има безусловно доверие сред двете държавни управления. Екипите на двете страни бяха инструктирани и всички договаряния са водени намерено, честно, с изрязване на нашата позиция. Американската страната интернационалните военни продажби ги засяга на 3 закона и вътрешнонормативна база. Всички страни употребяват едни и същи процедури. Всички цени, които се дефинират към сключването на договорите са характерни. Голяма част от параметрите няма по какъв начин да бъдат разнообразни. Няма  какво да крием, всичко е намерено ”, изясни ген. Атанас Запрянов. 

" Ние в Комисията по защита сме уверени, че познаваме задоволително добре договорите. Аргументите бяха едни и същи. Това, което чухме в зала от опозицията, това чухме и в Комисията по защита. Един спор, траял години наред, е време да приключи. Ние ще преодолеем ветото на президента в петък. Надявам се Народното събрание да прояви тази мъдрост ”, сподели ген. Константин Попов.

Очаквайте подробности
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР