Dean Foods, който е най-големият производител на мляко в САЩ,

...
Dean Foods, който е най-големият производител на мляко в САЩ,
Коментари Харесай

Най-големият производител на мляко в САЩ фалира

Dean Foods, който е най-големият производител на мляко в Съединени американски щати, е подал заявление за банкрут. Почти стогодишната компания през последните години е изпитвала усложнения, тъй като американците пият все по-малко краве мляко. 2019-та година за тях е била изключително тежка. През първата ѝ половина продажбите са паднали със 7%, а облагата се е намалила с 14%. От началото на годината към този миг акциите на Dean Foods са изгубили 80% от цената си.

Компанията, която създава някои от най-разпознаваемите млечни артикули в страната, в това число Dairy Pure, Organic Valley и Land O`Lakes, упреква за усложненията си " ускорения спад в категорията стандартни млечни артикули ", написа CNN.
 Най-големият експортьор на мляко в света чака загуби до $675 милиона
Най-големият експортьор на мляко в света чака загуби до $675 милиона

Очакваната годишна загуба ще бъде втората подред за компанията

Dean Foods е натрупала висок дълг и не е можела да изплаща осигуровките на всичките си чиновници. Това е и повода да подаде заявление за отбрана от банкрут, което да ѝ помогне да продължи бизнеса си, да реорганизира дълга си и да изплаща нужното на служащите си, до момента в който компанията бъде продадена.

От Dean Foods са декларирали, че работят с Dairy Farmers of America по евентуална договорка, при която кооперацията би купила съвсем цялата компания.

Като част от процеса по неплатежоспособност, Dean Foods е осигурила 850 милиона $ финансиране от съществуващите си кредитори, с цел да поддържа компанията.

Продажбите на краве мляко понижават през последните четири години. През последните 52 седмици (с последна дата 26 октомври), те са били към 12 милиарда годишно, сочат данни на Nielsen. Tова е спад от 15 милиарда $ за същия интервал през 2015 година Продажбите на всички типове краве мляко, като да вземем за пример тези от 1%, 2% или обезмаслени, са намалели. За разлика от тях и макар че са доста по-малки, продажбите на овесено мляко са скочили със 636% до 53 млн. $ през последната година.

Това не е единственият проблем, с който се сблъсква Dean Foods. Веригите магазини Walmart, които са били едни от най-големите клиенти на компанията, стопират бизнеса си с тях предходната година, откакто построяват личен цех за мляко.
 Защо Русия внесе 45 000 крави от Европа през тази година?
Защо Русия внесе 45 000 крави от Европа през тази година?

Вносът е на стойност към €100 милиона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР