Де се е чуло и видяло куриер митничар да бъдеПроектопромените

...
Де се е чуло и видяло куриер митничар да бъдеПроектопромените
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

Де се е чуло и видяло пощальон митничар да бъде

Проектопромените в данъчното законодателство за следващата година, оповестени на уеб страницата на Министерството на финансите са малко, което е добре. Това не значи, че сме постигнали идеалното, само че приказва за предсказуемост на средата - извънредно значимо за бизнеса.

Но измежду дребните промени има една, която буди неразбиране. Става дума за вменяването на задължението за куриери и пощи при транспорт на колета с акцизни артикули да изискват информация за пратката и от подателя, и от получателя, а при подозрения за нарушаване да могат да я отварят за инспекция без единодушието на подателя.

Банкери или гангстери: това е въпросът

Най-големият данъчен скандал в Германия лепна на господарите на финансовата галактика нежелан етикет - престъпни организации. Това не е обвиняване на кръстоносците популисти, а на прокурорите, които желаят да изнесат проблема оттатък отегчителното следствие на изгубени доходи. В момента две дузини финансови институции са вкарани в така наречен капан Cum-Ex.Те са обвинени в основаване на престъпни организации, пране на пари и в някои случаи - машинация на вложители, демонстрират правосъдните документи.

КФН изтипоса посредници-менте

В Комисията за финансов контрол (КФН) постъпват голям брой тъжби, сигнали и запитвания, свързани с онлайн платформи за търговия с финансови принадлежности. Подадените тъжби от физически лица (предимно задгранични граждани) съдържат изказвания за загуба на обилни суми. Ето за какво на свое съвещание през тази седмица комисията оповести лист на интернет страници, посредством които се оферират капиталови услуги от лица, които нямат право да ги дават в нашата страна.

Петролните играчи премислят рисковете

Несигурността на международните пазари за недопечен нефт продължава да поддържа високи котировките на суровината, въпреки и не с чак толкоз рискови стойности както на 16 септември. Анализаторите на сектора са единомислещи, че офанзивите против Саудитска Арабия са върнали геополитическия риск в пазарните оценки. Поразеният великански цех на "Арамко " в Абкаяк евентуално ще е отвън строя в продължение на седмици и даже на месеци, тъй като "пораженията върху него са по-сериозни от първичните догатки ", счита основният петролен анализатор на самостоятелната консултантска компания "Енърджи аспектс ".

Адвокатурата: Гешев не става за основен прокурор - прекратете процедурата!

В остро мнение до Пленума на Висшия правосъден съвет управлението на адвокатурата упорства за преустановяване на процедурата по желание на идващ основен прокурор и насрочване на нова. Оценката на Висшия адвокатски съвет е, че единственият ĸaндидaт Ивaн Гeшeв нe пoĸaзвa нyжнитe ĸaчecтвaтa за поста и не отгoваря нa виcoĸитe oчaĸвaния нa пpaвнaтa oбщнocт и нa oбщecтвoтo ĸaтo цялo.

Продават остатъците от хотела на Богомил Бонев в Банско

Агонията след тъжния завършек на акционерното сдружение „ Страгите “, следено от някогашния вътрешен министър Богомил Бонев, продължава към този момент пета година. Грандоманският хотелски комплекс в Банско, носещ претенциозното име „ Страгите-Роял Тауърс “ беше измежду най-внушителните планове в курортния град. Той беше осъществен в зората на строителния взрив, само че харчовете по него безусловно „ потопиха “ компанията на Бонев.

Поредна лихвена редукция в Съединени американски щати

Паричните стратези на Федералния запас намалиха за повторно през тази година главната рента по федералните фондове с нови с 25 базови пункта - до диапазона 1.75 - два %. Решението бе взето на постоянното заседание на паричния комитет на щатската централна банка на 17 и 18 септември със седем гласа "за " и три "против "

Удостоверителни услуги от БОРИКА в помощ на банките

От 14 септември банките би трябвало да дават отговор на условията на новата инструкция PSD2. Услугата ОКЕП им дава средството за задълбочено определяне на еднаквост. Това сподели Димитър Николов, управител "Бизнес развиване " в БОРИКА, пред "Банкеръ ".

Епидемията от политически сензации

Напоследък ни залива вълна от сензационни версии, прогнози, оправдания и пояснения на събития и действия на политици, партии, държавни органи и длъжностни лица. Можем да кажем, че жълто-сензационното е стилният шлагер на сегашния политически сезон. Този прийом за привличане на аудитория от дълго време съставлява единственото избавление за голям брой медии или позаглъхнали звезди. Проблемът през днешния ден е в това, че сензацията се трансформира във „ второто Аз” на персони и институции, чийто главен актив би трябвало да е доверието на обществото. А до каква степен може да има вяра обществото, да вземем за пример, на един министър-председател, който напълно съществено твърди, че днешните хакери нападат страната през... микровълновите печки?
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР