ДДС-то за бебешките млека, пюрета и пелени пада от 20%

...
ДДС-то за бебешките млека, пюрета и пелени пада от 20%
Коментари Харесай

С поправки на Пеевски: Бебешките храни с 9% ДДС

ДДС-то за бебешките млека, пюрета и пелени пада от 20% на 9%. Депутатите от бюджетната комисия одобриха на второ четене ремонти на закона за Данък добавена стойност, препоръчани от народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски и неговите сътрудници - ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ и зам-шефът на парламентарната група Йордан Цонев.

Намалението ще важи за детските храни за деца до 3-годишна възраст, както и за детски фармацевтични артикули, включително памперси.

Към Закона за налог добавена стойност (ЗДДС) ще се сътвори ново приложение. В него се показва кои храни и детски фармацевтични артикули ще се таксуват с по-ниско Данък добавена стойност.

Според приложението това са приспособени бебешки млека, прахообразни каши за бебета или за дребни деца, хомогенизирани зеленчукови или плодови пюрета в съдове с чисто тегловно наличие, ненадвищаващо 250 грама. Включени са и пюретата от месо, риби, зеленчуци, плодове или ядки с тегло до 250 година

Намалението ще направи по-достъпни храните и фармацевтичните артикули за повече фамилии. „ Длъжни сме пред обществото да осигурим на децата – нашето бъдеще – пълноценни условия за развъждане и развиване, без значение от обстановката, в която се намираме ”, написаха депутите от Движение за права и свободи още при внасянето на предлагането.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР