ДДС-то за храни от първа необходимост и сектор Туризъм ще бъде намалена

...
ДДС-то за храни от първа необходимост и сектор Туризъм ще бъде намалена
Коментари Харесай

По-ниско ДДС за туризма и храните от първа необходимост, но от догодина

ДДС-то за храни от първа нужда и бранш " Туризъм "  ще бъде понижена на 9% от 1 януари 2021 година За това се договориха на работна среща министър-председателят Бойко Борисов и представители на Асоциацията на заведенията в България и Българската хотелиерска и ресторантьорска организация. И още, отсрочва се влизането в действие на измененията в Наредба Н-18 за период от една година, вследствие на което тя ще стартира да работи от 1 март следващата година. 

" Решението е политически риск, само че то е в поддръжка против загубите от COVID-19 в ресторантьорския отрасъл. Правим изключение за вас, тъй като с наша заповед е затворен бранша. Това може пък да е една мярка, която в следствие да даде положителни резултати и да бъде трайна. Всичко е в нашите ръце ", посочи министър председателят Борисов.  

Той подчертава, че с по този начин разискваните промени с намаления Данък добавена стойност, значи, че оборотите и активността на заведенията за хранене и хотелите би трябвало да са 100% на ярко.  " Финансовият министър е доста срещу, само че желая да го опровергаем в края на годината с повече доходи ", сподели още Борисов.

В рамките на срещата бе посочено, че ще бъде предоставено правенето на анкризисен проект, включващ даването на заеми и грантове от Българската банка за развитие с присъединяване на специалисти от бранш " Туризъм ". Беше дискутирано и премахването на критерия за липса на отговорности към страната единствено за 2020 година при кандидатстване за ограниченията за справяне с икономическите последствия от ковид.

Промените, контрактувани на работната среща при премиера Борисов, ще бъдат импортирани през днешния ден в Народното събрание от ПГ на ГЕРБ. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР