ДДС на българските плодове и зеленчуци е високо в сравнение

...
ДДС на българските плодове и зеленчуци е високо в сравнение
Коментари Харесай

Ще ядем ли повече български храни след решението да се разшири предлагането им в големите магазини?

ДДС на българските плодове и зеленчуци е високо спрямо другите страни. Изискванията за опаковки, етикетиране също са огромни. Това разясниха представители от сектора пред Българска национална телевизия.

Преди месец държавното управление взе решение да Българското законодателство задължи веригите да имат обособени места, на които да излагат българско произвеждане храни, измежду които с изключение на плодове и зеленчуци, са яйца, мед, мляко, риба и други

Финансово подкрепяне за българските производители около тази мярка обаче няма, удостовери Димитър Зоров ръководител на Асоциацията на млекопроизводителите.

„ Има един гратисен интервал, през който веригите би трябвало да се настроят. Най-реалната прогноза е месец, месец и половина “, разяснява той.

Посочи, че по отношение на решението на държавното управление няма съображение за терзания за увеличение цените на родните артикули.

Допълнителни близо 140 млн. лв. за земеделските стопани по две схеми

Албена Симеонова – ръководител на Асоциацията на биопроизводители, съобщи, че се поддържа концепцията за повече биопродукти е подкрепяна от нейните сътрудници.

„ Изберете българския биопродукт, тъй като в действителност е апетитен и здравословен “, прикани тя.

По отношение на въпроси, че биопродуктите са по-скъпи, тя сподели, че това може да се дължи на надценка от търговеца.

„ Българските биопродукти са същата гама артикули, коити се създават по стандартен метод. Биопроизводството е предопределено най-вече за дребни и междинни ферми “, уточни Симеонова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР