“ДАЗД подкрепяме всеки един подобен акт, с който посланията могат

...
“ДАЗД подкрепяме всеки един подобен акт, с който посланията могат
Коментари Харесай

Теодора Иванова: ДАЗД подкрепя всяка инициатива с послание за безопасност към децата

“ДАЗД поддържаме всеки един сходен акт, с който посланията могат да стигнат до детето, а точно - да бъдат наясно, когато се качат в колата, да поставят колани, даже да вършат забележки на своите родители и близки, когато по собствен детски метод считат, че се нарушава придвижването по пътищата ”. Това съобщи Теодора Иванова, ръководител на “Държавна организация протекция на детето ” (ДАЗД), съобщи кореспондент на БГНЕС. ДАЗД бе уредник на извършената в Националната спортна академия самодейност “Студенти за сигурност на пътя “.

“С персоналната поддръжка на управлението на НСА и ректорът на академията- проф. Ризов, ние бяхме поканени да станем сътрудници на самодейността. ДАЗД поддържаме всеки един сходен акт, с който посланията могат да стигнат до детето, а точно - да бъдат наясно, когато се качат в колата, да поставят колани, даже да вършат забележки на своите родители и близки, когато по собствен детски метод считат, че се нарушава придвижването по пътищата- висока скорост, говорене по мобилни телефони и така нататък ”, сподели Теодора Иванова. Председателят на ДАЗД насочи и обръщение към всички да бъдат деликатни на пътя, тъй като всеки ден сме очевидци на ужасяващи нещастия. “Хората губят околните си, което е най-страшното нещо ”, акцентира още тя.

“Участниците в днешното събитие са постоянно първите, които отиват при случаите, които за жалост се случват. Няма нищо по-ценно от човешкото здраве, все пак всеки ден стават пътнотранспортни катастрофи. Само за вчерашния ден има 19 ПТП-та с 26 души ранени- това са хора, чиито живот се е трансформирал ”. Това съобщи и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет посочи, че се лишават човешки животи поради безразсъдно и безконтролно шофиране. “Точно на този ден преди 3 години почина Милен Цветков поради пийнал и дрогиран човек. Това не може да бъде забравено, да е светла паметта на Милен Цветков. Трябва да помним, да бъдем будни, да работим да понижават пътните произшествия, както и броят на неразумните водачи. Аз упорствам за повече камери за скорост, разговаряла съм с министъра на вътрешните работи- тези камери ще се усилят ”, сподели още Фандъкова. “Адреналинът се усеща на пистата, в градски условия няма място за такова шофиране. Всички водачи би трябвало да бъдат задоволително виновни, пък студентите схващат младежите най-добре. Затова и им благодаря за самодейността през днешния ден - да бъдат извършени демонстрации, с които в следена среда да бъдат показани сериозни обстановки на пътя ”, означи кметът на Столична Община.

“Вие, спортистите и състезателите, знаете какво е адреналин, пристрастеност, само че и отговорност- по тази причина и вашият знак ще бъде свестен от младежите. Заедно да се обединим в сигурността на пътя в името на здравето на хората ”, прикани още столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Даниел Парушев, ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки в България, сподели, че днешният ден е значим, с цел да премислим всяко свое деяние на пътя. “Днешната проява ще ви покаже какъв брой е значимо да бъдеш виновен. В днешно време е неприемливо човек да бъде неприемлив към близките, към околните, само че и към себе си ”, сподели още Парушев. “Преди 3 години почина Милен Цветков би трябвало да бъде помнена тази дата, с цел да вземем своята поука. Днешният ден демонстрира, че би трябвало да бъдем виновни 365 дни в годината ”, акцентира още Даниел Парушев.

“Ние, студентите от НСА, знаем по какъв начин да съблюдаваме разпоредбите, знаем по какъв начин не би трябвало да се кара- с това събитие ние желаеме да допринесем тези неща и към вас ”, сподели и Юлиан Серафимов, студент в НСА. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР