Дайте публичен израз на възмущението си от дългогодишната злоупотреба с

...
Дайте публичен израз на възмущението си от дългогодишната злоупотреба с
Коментари Харесай

Съдии призоваха прокурорите: Възмутете се!

" Дайте обществен израз на възмущението си от дългогодишната корист с прокуратурата ", прикани във вторник Съюзът на съдиите в България в послание към почтените прокурори и следователи в страната. Това е реакция на вълната от прокурорска подписки в поддръжка към основния прокурор Иван Гешев, чиято оставка е съществена цел на всеобщите митинги в огромните градове на страната.

" Не позволявайте да Ви опълчват на жителите! ", се споделя в декларацията на съдиите. В нея се добавя: " Не се оставяйте да Ви обезкуражат и пропагандните тези, че битката за правосъдната власт е партиен въпрос ".

" Съзнаваме какъв брой е уязвимо служебното състояние на редовите прокурори и следователи, сложени в сложната алтернатива – дали да са лоялни на вътрешнослужебната йерахия или да изпълнят закона. Но постоянно има способи за изложение на опозиция и за смяна

Съдийската организация напомня голям брой образци за това по какъв начин управлението на прокуратурата е употребило властта на институцията през годините.

Mediapool разгласява цялостния текст на прикани на ССБ към почтените прокурори и следователи,
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР