Дайте ни схема да подпомогнем туризма в частта за чартърните

Дайте ни схема да подпомогнем туризма в частта за чартърните ...

Борисов обеща държавна помощ за чартърните полети.

„Дайте ни схема да подпомогнем туризма в частта за чартърните полети“. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Албена за откриването на най-голямата многофункционална конгресна зала в региона, в която са инвестирани 5 милиона лева. Той бе придружаван от министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.
Борисов уточни, че тази година е била трудна за туризма заради нелоялната конкуренция със стимулиране на бранша в съседните държави. Той поиска Сдружението на общините да изготви механизъм, по който държавата да подпомага сектора, както това става в Гърция, Турция и Хърватска. 10 – 15 – 20 милиона могат да бъдат заделени за чартърните полети, но трябва да ни дадете план, каза още той. „Горанов ми дава знак за 10 милиона, от мен още 5, за да станат 15 милиона“, заяви от трибуната премиерът.
Изпълнителният директор на Албена АД Красимир Танев уточни, че в съседните държави поемат разходите за горивото на самолетите и на практика самолетните билети на туристите излизат с около 30 процента по-евтино.
„Имам ангажимент към Албена и Варна и си го изпълнявам – това е магистрала Хемус“, заяви още Борисов. Той обеща до 2021-а година навсякъде по магистрала „Хемус“ да се строи, асфалтира и трасира. Бойко Борисов е убеден, че със завършването на магистралата ще бъдат провлечени повече туристи по Северното Черноморие.
По-рано днес премиерът категорично отхвърли информацията на „Политико“, че страната ни ще иска ресор „Земеделие“ в новата Европейска комисия. Той реагира остро на въпрос по темата. "Някой си измисля глупости и вие ме карате да ги коментирам. Това, което искаме са модерните ресори - "Киберсигурност", "Управление на IT технологии". Това съм го заявил още преди месец и половина. За какво ни е ресор "Земеделие"? Там парите са разпределени ясно и точно за всички държави. Какво ще направим с ресор "Земеделие", коментира Бойко Борисов."

Източник: actualno.com