„Дай Боже, скоро „бял дим“ да излезе и от Берлин

...
„Дай Боже, скоро „бял дим“ да излезе и от Берлин
Коментари Харесай

Борисов за газовата ни независимост: Дай Боже, скоро „бял дим“ да излезе и от Берлин!

„ Дай Боже, скоро „ бял пушек “ да излезе и от Берлин и да работим и с сътрудниците от Германия. Когато приказваме за газов хъб, към този момент не приказваме за пренос, а за една същинска диверсификация и България да се върне на мястото, на което беше “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

БЛИЦ напомня, че единствено преди минути бе подписана мегаинвестиция за 350 милиона евро .

„ Вярвам, че връзките с Турция са доста значими за Европейски Съюз като цяло. Турция има своите европейски упоритости и ние ще забележим какъв ще е техният прогрес през идващите месеци. Досега не можем да приказваме за подобен, откакто има публицисти в техните затвори “, разяснява Юнкер.

„ Ние държим прецизно за спазването на Закона за свободата на словото и Турция да ревизира своето отношение по отношение на арестуваните публицисти. Надявам се с нужните корекции от турска страна за положителното на района и на Европейски Съюз “, сподели Борисов по тематиката.

„ България е в тройката на Европа. Страната ни сега пази най-добре българската граница. Клишето България-Румъния би трябвало да изчезне скоро, тъй като страната ни не го заслужава. Необходими са повече вложения в туризма, доближаване на културите. И Турция, и Русия са огромни съседи на Европейски Съюз. Трябва да се възстановяват връзките. Има позитивна наклонност в Германия за основаване на държавно управление. Благодаря на Юнкер ", добави Борисов.


„ Газовият хъб Балкан дава опция България да бъде център освен на газоразпределянето, само че и център за доставка на газ. Европейска комисия отбрани интереса на България. Турция е огромен наш комшия, спазването на съглашението за миграция е извънредно значимо за Европейски Съюз ", добави Бойко Борисов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР