Давид Гофен напомни за славните дни в своята кариера през

...
Давид Гофен напомни за славните дни в своята кариера през
Коментари Харесай

След титлата: Гофен изигра нов блестящ двубой и удължи победната си серия

Давид Гофен подсети за славните дни в своята кариера през миналата седмица, откакто завоюва купата на конкуренцията в Маракеш. Белгиецът показва доста положително равнище и образно сподели, че не трябва да бъде подценяван на Мастърс 1000 шампионата в Монте Карло, за който получи,,уайлд кард " от уредниците.

Бившият международен номер 7 през днешния ден даде старт на акцията си в Княжеството, като за противник в първи кръг срещна младия Иржи Лехецка. Двубоят извади на показ най-хубавото от двамата състезатели, но за следващ път опитът се оказа основен фактор за продобиване на значимите точки, като в добавка сервисът действа на чудесно равнище за Гофен, който не позволи нито един пробив, и закономерно надви в поредни сетове с 6:4 6:4. В идната фаза на шампионата предизвикването за международния номер 47 ще е още по-сериозно, като го чака конфликт с Даниел Еванс в повтаряне на четвъртфинала от миналогодишното издание.

Началото на срещата не предложи нищо впечатляващо преди да се стигне средата на сета, когато белгиецът усети момента да окаже напън при подаването на младия си съперник и напъните му се увековечиха с пробив. Лехецка отпуснал първичното напрежение с всяка минала минута заиграваше все по-добре, като разполагаше на няколко пъти с брейкбол за възобновяване на паритета, само че Гофен съумя да резервира нужната централизация, отрази възможностите на чеха и броени минути по-късно записа дебютния сет на сметката си.

Участващият с,,уайлд кард " тенисист закупи нужната убеденост на старта на втората част и се възползва от неточностите на съперника си, с цел да вземе ранен пробив задатък. В последвалите геймове двамата демонстрираха умела отбрана, като отразиха голям брой брейкболи, само че Гофен сподели тежката си дума в самия завършек на дуела и след нов пробив се поздрави с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР