Дъвчене на ментова дъвка, хранене в приятна обстановка с достатъчно

...
Дъвчене на ментова дъвка, хранене в приятна обстановка с достатъчно
Коментари Харесай

7 хранителни навика за повече здраве

Дъвчене на ментова дъвка, хранене в приятна конюнктура с задоволително светлина, пускане на деня със закуска, са единствено част от питателните привички, които могат да ни оказват помощ да се разделим с няколко непотребни кг, да бъдем по-здрави. Може би се питате по какъв начин тъкмо дъвката ще понижи апетита ви. Ментата има способността да въздейства върху вкусовите рецептори и да притъпява глада.

Ако сте любопитни какви други хранителни привички могат да създадат всекидневието ви по-здравословно, идващите редове са за вас.

Хранете се постепенно и сдъвквайте храната добре

Учени са открили, че хората, които се хранят бързо, пълнеят повече, за разлика от тези, които дъвчат деликатно и се любуват на порцията си. Това се дължи на обстоятелството, че когато се храним умерено, дъвчейки всяка хапка доста добре, ние можем да се заситим и с по-малко храна.

Пийте постоянно вода

Добрата хидратация с вода е от значително значение за здравето. Чаша вода преди хранене (30 минути преди това), може да помогне в процеса на намаляване, оставяйки чувството за цялост. Така ще консумирате по-малко калории.

Нездравословни храни? Сервирайте ги в червени чинии

Защо? Въпреки че наподобява необичайно, опит е открил, че хората пият и ядат по-малко от червени чаши и чинии, спрямо тези, чиито питиета и храни са сервирани в сини. Вероятната причина за това може да бъде, че възприемаме аления цвят като тънък сигнал за прекъсване.

Избягвайте газирани, подсладени питиета

В тази група влизат соковете в кутия, безалкохолните, студените чайове. В тях има доста добавена захар, която е един от най-големите фактори за редица здравословни проблеми като диабет, затлъстяване, сърдечни болести. Заменете тези питиета със зелен чай, кафе или плодови и зеленчукови фрешове.

Изключете тв приемника

Телевизор, компютър, мобилен телефон... Когато се храним би трябвало да се концентрираме единствено върху храната си. Според някои изследвания, хората, които се разсейват по време на хранене, употребяват с до 10% повече калории. Освен това, мозъкът ви не е фокусиран толкоз върху храненето, колкото към това, което гледате на монитора. Скоро откакто сте се нахранили може да започнете да усещате апетит.

Яжте по две яйца дневно

Според изследване оповестено в International Journal of Obesity, в случай че закуската ни е здравословна и включва и 2 яйца, тя може да ни помогне да отслабнем, в съпоставяне със закуската, която включва тестени закуски, зърнени храни от кутия. Яйцата са потребен източник на протеини, който ни обезпечава сила и задоволеност за по-дълъг интервал от време.

Хранете се повече от 3 пъти дневно

Разделянето на храненията съкратява интервала сред обичайния формат за хранене на закуска, обяд и вечеря. Доказано е, че колкото по-дълго чакате идващото хранене, толкоз по-големи са възможностите ви да преядете. Според диетолога Ейми Джеймисън-Петоник, след към 3 часа без храна, кръвната захар стартира да пада. И след 4 часа тялото ви към този момент е усвоило всичко, което сте консумирали по-рано. След като преминат 5 часа, след последното хранене, ние сме подготвени да хапнем каквото и да е, единствено с цел да се заредим с сила.

Ето за какво си осигурете 5-6 дребни хранения за деня. Така няма да чувствате апетит и липса на сила, само че и ще поддържате добър метаболизъм./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР