Давай, изкорени блокадата - така сириецът Ахмад окуражил съучастника са

...
Давай, изкорени блокадата - така сириецът Ахмад окуражил съучастника са
Коментари Харесай

Шокиращи показания срещу сириеца Омар, убил двама полицаи в Бургас

" Давай, изкорени блокадата " - по този начин сириецът Ахмад окуражил съучастника са Омар да опустоши с рейс, цялостен с мигранти, полицейски патрул в центъра на Бургас. При случая, станал на 25 август м.г., починаха служителите на реда Йордан Илиев и Атанас Градев.

Днес делото за каналджийство, за което са упрекнати трима сирийци, потегли в районния съд в Бургас. Подсъдимите Омар, Ахмад и Абдулах признаха виновност и желаеха съглашение с прокуратурата, само че държавното обвиняване отхвърли.

" Ще настояваме за оптимални присъди с оглед начина на осъществяване на закононарушението, аргонтността, държанието на подсъдимите и броят на трификраните лица ", разяснява наблюдаващият прокурор Мария Маркова.

 Тримата сирийци са упрекнати в разнообразни закононарушения. Омар Абдан е предаден на съд за четири обособени незаконни действия. Първото е за незаконното подкрепяне на мигранти от Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, превозвайки ги по метод, рисков за техния живот – рейсът е ръководен от неправоспособния Омар с висока скорост, като 47-те мигранти са били сложени сред седалките на пода в рейса, без предпазни средства.

Престъплението е осъществено за времето от 24-25.08.2022 година в област Бургас – на основен път Малко Търново – Бургас, както и в Бургас. То е осъществено в съучастничество с А.А. и А.Д, които също са привлечени към наказателна отговорност за същото закононарушение. Тримата обвинени са целели да получат полза за себе си след реализиране на незаконното действие, разясняват от прокуратурата.

Омар Абдан е предаден на съд за и за това, че е управлявал пътническия рейс, който не е регистриран по българския законов ред, закупен от Харманли. Престъплението е осъществено в съучастничество с А.А., който също е притеглен като обвинен за закононарушението.

Третото обвиняване против Омар е ръководство на пътнически рейс, който е бил с нидерландски регистрационни табели, издадени за друго транспортно средство.

Четвъртото обвиняване против сириеца е, че при превозването на жителите на Сирия, Мароко и Иран е попречил на орган на власт – полицейски чиновници да изпълнят отговорностите си..

От прокуратурата обаче напомнят, че за гибелта на двамата служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, пробвали да спрат рейса с мигранти, е формирано настрана досъдебно произвеждане, по което обвинен е водачът на автобуса Омар. Той е притеглен към наказателна отговорност за съзнателно причиняване на гибелта на двама полицейски чиновници, откакто провокира пътнотранспортно произшествие със служебния им автомобил, блъскайки го с управлявания от него рейс. Досъдебното произвеждане, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура Бургас, следва да бъде импортирано в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР