Давате ли си сметка колко бързо се увличаме в своите

...
Давате ли си сметка колко бързо се увличаме в своите
Коментари Харесай

Никога не забравяй да си оправиш леглото! По-важно е, отколкото изглежда

Давате ли си сметка какъв брой бързо се увличаме в своите битови провокации? И то единствено няколко минути след последния тон на алармата. Бързаме да влезем в ритъма на света към нас. Склонни сме да подценяваме дребните битови отговорности, тъй като "не е толкоз значимо ".

Много здравни специалисти поучават да стартираме деня с чаша вода с лимон и извършения. Днес обаче желаеме да обърнем внимание на нещо, което не лишава толкоз време и старания, само че крие неподозирани психически изгоди.

 сън Pexels

Оправете си леглото! Това е значима част от утринния обред, тъкмо като първото кафе за деня и измиването на лицето. Това деяние изпраща сигнал на тялото ви, че е време да се разсъни и да се приготви за положителен работлив ден.

А най-хубавата част е, че вие самите избирате какви старания да вложите в този табиет. Някои просто ще хвърлят отдеало от горната страна и повърхностно ще пригладят завивките, други пък ще отделят огромна част от времето си на украсяването с декоративни възглавници.

Вие разполагате с цялата независимост в рамките на дома си. Направете първата крачка! Защото никой няма да се усеща добре в неподреден дом.

Смятате, че преувеличаваме? О, в противен случай. Хората, които са склонни да пропущат дребните битови задания, доста рядко го вършат еднократно. И това неглижиране се разраства в ежедневна верижна реакция. Само се замислете: леглото ви не е оправено, кошът за пране стои претъпкан от няколко дни, коледната декорация към момента е там... Необходимо ли е да продължаваме?

 сън Pexels

Отново ви призоваваме: оправете си леглото! Ще ви отнеме няколко минути, само че денят ви ще бъде видоизменен. Защото вие ще докажете на себе си, че притежавате силата да извършите нещо, когато имате минимум предпочитание за това. Ако имате неприятен ден и се чувствате потиснати, просто си кажете: "Поне тази заран се разсъниха в точния момент и си оправих леглото! "

Понякога животът ни не се развива по проект. Но има едни дребни, само че доста значими неща, които зависят единствено и само от нас. И от време на време това е изцяло задоволително, с цел да се почувстваме щастливи и задоволени. Тази заран ние си оправихме леглото, а вие?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР